Cinema
Théodore Pellerin
Actor
“Les relacions tòxiques no són només de parella, són arreu”
El jove intèrpret quebequès interpreta una ‘drag-queen’ atrapada en relacions poc saludables amb la parella i la mare
“Aquesta escena ‘drag’ que mostrem de Mont-real es basa en una certa realitat, però en cap cas està calcada”
Hi ha relacions que són completament desequilibrades en moltes esferes, però funcionen molt bé
Jove valor en alça del cinema quebequès, Théodore Pellerin (1997) va despuntar en films com ara Génesis, millor pel·lícula, director i actor de la Seminci del 2018, i Nunca, casi nunca, a veces, siempre (2020), Gran Premi del Jurat de la Berlinale. Ha treballat al costat de Nicole Kidman i Russell Crowe a Identidad borrada (2019) i ara estrena Solo, de Sophie Dupuis. Interpreta una drag-queen que triomfa com a artista en la nit de Mont-real, però que està atrapada en relacions tòxiques amb la seva nova parella i amb la mare.
Ha estat difícil trobar l’equilibri d’aquest personatge d’en Simon, amb tant de glamur i seguretat a l’escenari i tan vulnerable i fràgil en la seva vida personal?
Aquesta és la dualitat que volia crear la directora Sophie Dupuis, precisament: el contrast entre dalt de l’escenari, en què el personatge té la confiança i el control total, i, en paral·lel a això, una mena de descens, una pèrdua de control en la seva vida personal fora de l’escenari. Es veu obligat a reconciliar el seu art i el seu personatge en escena amb qui és en la vida real. És aquesta espècie de doble cara que resultava particularment interessant per a la directora. I, en tant que actor, també era un gran repte que els números de drag també explicaven realment la relació tòxica. Així doncs, hi havia una continuïtat real i no tenia la impressió que hi hagués un trencament entre les dues cares del personatge.
Està d’acord que es tracta d’un personatge atrapat per dos amors impossibles, el de l’Olivier i el de la seva mare?
Sí, absolutament. Crec que són dues relacions que són com miralls, i s’acosten una mica a la naturalesa de les relacions tòxiques. En Simon està immers, amb la seva mare i amb l’Olivier, en una mena de cursa per intentar correspondre a la versió d’ell que serà finalment estimat per l’Olivier i per la seva mare. Aquest tipus de mutació és el que crea l’alienació i una sensació d’estar atrapat dins d’un mateix, una dissociació, perquè sempre estàs en una mena de recerca de voler ser qui es mereix ser estimat per l’altre. No és un tipus d’amor incondicional en què, finalment, t’accepten com ets. Potser un dels punts forts del film és mostrar que les relacions tòxiques no només són de parella, són a tot arreu. Els protagonistes d’aquesta pel·lícula són en un món, o en tot cas en un medi, en què no estan confrontats amb l’homofòbia.
Les emocions d’en Simon són molt intenses, viu una veritable muntanya russa d’emocions. Aquest gran arc dramàtic era un repte com a actor?
No en particular. El que és sempre un repte és quan no estem en sintonia amb els altres actors o amb el director. Quan tothom està d’acord i sabem què expliquem, encara que siguin emocions intenses i escenes difícils, hi ha una fluïdesa i hi ha un plaer en l’actuació perquè sabem què estem fent. Però, a vegades, una simple escena d’obrir un frigorífic i beure o menjar alguna cosa pot resultar un malson, perquè no estem d’acord sobre què volem dir, què estem explicant.
Està d’acord que les relacions amoroses necessiten un mínim d’equilibri i que, si aquest no existeix, estan condemnades al fracàs?
No ho sé. En tot cas, un cert equilibri en l’amor segurament és bo. Però crec que hi ha relacions que són completament desequilibrades en moltes esferes i funcionen molt bé. Crec que depèn de cadascú i de cada dinàmica.
El film reflecteix una escena de ‘drag-queens’ que existeix realment a Mont-real? O és fruit de la imaginació del director i de l’equip?
Bé, crec que és un món que és imaginari, però basat en una certa realitat. Crec que no hi ha gaires drags tan extravagants i alhora tan belles. Però, al mateix temps, ens movem en un terreny que té alguna cosa de real, de persones que treballen de drag a la nit, però que també tenen una feina de dia per cobrir les seves necessitats. Per tant, és un món que pot existir, però en cap cas està calcat d’una realitat que puguis trobar a Mont-real.
Escriure un comentari
Identificar-me.
Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar.
Vull ser usuari verificat.
Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.