Patrimoni

Comença la rehabilitació de les cobertes del museu de la Necròpolis de Tàrraco

Els treballs consistiran a desmuntar part de l’estructura actual del sostre i s’instal·larà tant una nova coberta inclinada a la teulada superior, així com una nova coberta plana al terrat. Durant el procés s’utilitzaran materials amb les mateixes característiques que els actuals per preservar el seu valor històric, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). A la vegada, també es protegiran les peces arqueològiques conservades a l’interior del museu, les quals no es poden traslladar.

Es tracta de la primera de les actuacions previstes en el projecte integral de rehabilitació d’aquest conjunt funerari d’època tardoromana. L’actuació té un pressupost de més de 400.000 euros, i permetrà la reobertura de l’equipament, construït el 1930 en paral·lel a l’excavació de jaciment. La intervenció, que s’executarà en un termini de nou mesos, consisteix a reparar les “lesions” presents a l’edifici, provocades principalment per les filtracions d’aigua i despreniments.

Adaptar les visites

Està previst que l’espai de la Necròpolis de Tàrraco continuï obert al públic adaptant els circuits de visita segons avancin els treballs. La Necròpolis (segles III-V dC) és un dels set espais que actualment formen part del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT). Des de l’any 2000, està declarat Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO dins del conjunt arqueològic de Tàrraco. El jaciment es va localitzar el 1923 durant les obres de construcció de la fàbrica de tabacs i la seva excavació, així com el projecte de museu, va ser impulsat per l’eclesiàstic i arqueòleg Joan Serra i Vilaró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Música

‘Això és l’estiu’, la nova cançó de Flashy Ice Cream amb The Tyets

barcelona
poesia i música

Poemestiu portarà Màrius Serra, Santi Arisa i Miquel Pujadó a diversos pobles empordanesos

darnius
Cultura

Mor Shelly Duvall, protagonista de ‘The Shining’ de Stanley Kubrick

Comença la rehabilitació de les cobertes del museu de la Necròpolis de Tàrraco

tarragona
comunicació

Referents del món de la cultura s’alien amb el 3Cat per a generar contingut en català

FESTIVAL GREC

Sílvia Munt posa l’amor de parella al límit a ‘Les mans’

BARCELONA
patrimoni

Les obres a la Rambla destapen una de les portes d’entrada de la ciutat medieval

Barcelona
fotografia

El Visa pour l’Image exposa dues mostres a Girona

Girona
guardons

Antoni Segura rep un dels premis Joan Lluís Vives

Barcelona