Cinema

Cultura

Mor Shelly Duvall, protagonista de ‘The Shining’ de Stanley Kubrick

El seu rostre a l’altra banda de la porta del lavabo va convertir-la en una de les imatges més emblemàtiques de la pel·lícula

L’actriu que va protagonitzar la icònica pel·lícula de terror The shining, Shelley Duvall, ha mort a l’edat de 75 anys, segons ha confirmat la seva parella i director de cinema, Dan Gilroy, a través d’un comunicat a The Hollywood Reporter. Segons el mateix mitjà, ha perdut la vida a causa de complicacions derivades d’una diabetis mentre dormia.

Era una venedora de cosmètics que s’havia creat a Texas quan el director de cinema, Robert Altman, la va descobrir el 1970 en una festa i la va animar a participar del rodatge de la comèdia Brewster McCloud. Era la primera vegada que se situava davant d’una càmera, però la seva fisonomia divertida i seductora ràpidament va cridar l’atenció. A partir d’aquest moment, l’actriu va anar participant d’altres films del mateix director com per exemple John McCabe (1971); Lladres com nosaltres (1974); Nashville (1975); 3 Women (1977); amb el qual va assolir el premi d’interpretació femenina al festival de Canes; i Popeye (1980), on va fer el paper d’Oliva Oyl. Fins que va arribar Stanley Kubrick l’any 1980 i la va escollir per interpretar el personatge de Wendy Torrance a The Shining. El film de terror es va convertir en una icona de la història del cinema i, ella, que feia el paper de dona turmentada, va esdevenir un dels grans rostres del llargmetratge. Sobretot per l’escena on Jack Nicholson la persegueix i encasta una destral a la porta del lavabo.

Més endavant, va continuar fent pel·lícules de terror, però de pressupostos més baixos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia