Música

música

Mazoni actuarà al Beatles Weekend de l’Estartit

El cap de setmana en què els aficionats al mític grup de Liverpool The Beatles es poden desfogar i compartir experiències arriba a la 18a edició del 17 al 21 de juliol, com sempre, a l’Estartit.

Un dels reclams del Beatles Weekend 2024 serà l’estrena d’un projecte de Jaume Pla Mazoni, The Rockin’ Beats, un quartet liderat pel cantautor bisbalenc que farà un recorregut pel rock al llarg de la discografia dels Beatles. El concert central de l’esdeveniment es farà dissabte 20 de juliol a les 22 h a la plaça del Molinet.

Mazoni va ser reconegut l’any passat amb el premi Josep Maria Francino a la Beatlemania, premi en record del periodista radiofònic i gran col·leccionista de discos i objectes dels Beatles. Dissabte 20 de juliol a les 12.30 h a la plaça The Beatles, rebran aquest premi els representants del fanzine El Submarí Groc, el primer fanzine beatle en català que es publica trimestralment des del 2015.

Més enllà del concert central, el Beatles Weekend tindrà cinc concerts més. El primer serà divendres 19 a les 21.30 h a la plaça de l’Església a càrrec de The Beatl’s. Dissabte 20, després del The Rockin’ Beats, actuaran els Hey Bulldogs a la plaça del Molinet. I a les 24 h, la Sala Mariscal oferirà el concert Blues & Beatles, amb el grup Los Cheyenes Legacy, format per músics de la llegendària banda barcelonina

Diumenge 21, a les 11 h, el vaixell Nautilus Yellow Submarine tornarà a fer una visita a les Illes Medes amb música en viu d’Ambdós i Two of Us durant la Magical Medes Tour.

A les 19 h, a la plaça de l’Església, Les Veus de l’Estartit traduiran al català les peces més famoses del grup britànic a The Beatles a viva veu.

Com cada any, la beatlemania també s’expressarà en format exposició amb dues propostes que es podran veure des d’avui i fins divendres 19 de juliol a la Sala d’Actes de l’EMD. La primera és el recull del fons Josep Maria Francino de versions de temes dels Beatles –l’Arxiu Francino té catalogades més de 10.000 versions– i la segona l’exposició sobre el concert que Pete Best va fer l’any passat amb fotografies de Mari Cusidó.

I encara hi ha una tercera proposta expositiva, que es podrà veure a la Biblioteca Mar de Llibres sobre The Beatles a la Ràdio, una selecció de materials diversos de la relació dels Beatles amb la ràdio com a mitjà de comunicació, també provinents de la col·lecció de Josep Maria Francino.

Hi haurà xerrades d’Enrique Barcelona, Lluís Merino (premi Josep Maria Francino a la Beatlemania 2019), José María Plaza, que presentarà el llibre Los Beatles y Ellas, i Jordi Padrós, que presentarà el llibre Beatles, sisplau.

Finalment, el Beatle’s Doc estarà dedicat a les dones de The Beatles amb un documental que es projectarà dijous 18 a la sala d’actes de la Biblioteca Mar de Llibres.

El Beatles Weekend, organitzat per l’Entitat Municipal Descentralitzada de l’Estartit amb la col·laboració de la Diputació de Girona, és tot un referent europeu entre els festivals dedicats a la beatlemania.

Podeu consultar tota la informació a www.beatlesweekendlestartit.cat/



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia