Cinema

Cultura

Mor l’actor James B. Sikking, famós per la sèrie ‘Hill Street blues’

Va gaudir d’una carrera de més de sis dècades a la televisió, al cinema i als escenaris

L’actor estatunidenc James Barrie Sikking, conegut pel seu paper de Hower Hunter a la sèrie policíaca Hill Street blues, va morir dissabte, a l’edat de 90 anys, segons ha anunciat la seva publicista Cynthia Synder amb un comunicat al mitjà americà People.

Natural de Los Angeles (Estats Units), va començar la seva carrera interpretativa amb petits papers a films com Cinc revòlvers a l’oest (1955) de Roger Corman o en la sèrie policíaca i judicial Perry Mason (1961). Després de mantenir-se dues dècades amb un perfil més baix, l’any 1981 va ser escollit per interpretar el tinent Howard Hunter a la sèrie Hill Street blues, un militarista líder de l’equip SWAT. Durant set temporades va participar en 144 episodis i va ser nominat una vegada als premis Emmy (1984). A partir d’aquest moment, va aconseguir papers més rellevants en altres sèries d’èxit com la sitcom Doogi Howser, M.D (1989-1993) o Brooklyn South (1997-1998).

Fora de la petita pantalla va actuar una trentena de pel·lícules fent per exemple d’assassí a sou a A boca de canó (1967) de John Boorman; de capità Styles a Star Trek III: a la recerca de Spock (1984) de Leonard Nimoy; o de director de l’FBI a L’informe Pelicà (1993), un film d’Alan J. Pakula basat en la novel·la de John Grisham i el qual protagonitzava Julia Roberts i Denzel Washington.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia