Arts escèniques

DANSA POPULAR

El Franquesa estrena una coreografia sobre Joan Miró

El capgròs de Lola Anglada participa en l’espectacle Joc, una producció del Festival Franquesa que s’estrena aquesta nit (22 h). Joc té el suport de la Fundació Joan Miró de Barcelona i la Fundació PoolHaus-Blankenese d’Hamburg. Creada per Aleix Martínez amb la participació de la companyia ManNera Dansa i l’Esbart Català de Dansaires, l’actuació musical va a càrrec d’Arnau Obiols. La Societat Cultural Sant Jaume de Premià de Dalt (amb el suport del Departament de Cultura, la Diputació i l’Ajuntament) convoca avui i demà a la tercera edició del Franquesa, festival de dansa i cultura popular del Maresme.

A la vora del Mediterrani, Miró, armat amb un llarg bastó a manera de llapis, dibuixa a la sorra, demostrant que qualsevol suport és vàlid per fer art i que, davant de l’onada que avança desitjosa de destruir tota empremta de l’obra, l’artista veritable sempre està disposat a començar de nou. L’imaginari de l’artista (com ho són Catalunya, la terra i les seves arrels) és el punt d’inici d’un procés d’exploració. Avui, a les 20.30 h, també s’estrena Camí. Amb la col·laboració de la Fundació Josep Pla i amb textos de Santiago Rusiñol, l’obra proposa un viatge del passat a la contemporaneïtat a través de la tradició. La peça fusiona la coreografia de Marc Jubete i la ballarina Nathalia Gómez- amb el text de la dramaturga Emma Escolano, que interpreta l’actor Àlex Casanovas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.