Cinema

cultura

El majordom del Príncep de Bel Air signarà a Lloret

El primer Comic Con Costa Brava, una convenció cultural i lúdica que promou la cultura pop representada en el cinema, les sèries, el còmic i la música, va ser tot un èxit i els seus organitzadors ja enllesteixen la major part de la programació d’una segona edició que tindrà lloc, novament a Lloret de Mar, del 5 al 6 d’octubre.

El públic hi tornarà a trobar decorats i attrezzos que volen recrear un “món màgic” on viure la passió pel cinema, les sèries i els còmics, on la principal atracció són els convidats, cares conegudes que no dubtaran a signar autògrafs. D’aquesta edició ja s’han començat a anunciar els primers noms. Començant per Joseph Marcell i Karyn Parsons, dos dels protagonistes de la mítica sèrie dels noranta El Príncep de Bel Air. Marcell hi encarnava Geoffrey Butler, aquell majordom sarcàstic amb respostes per a tot i per a tothom, i Parsons era la cosina de Will Smith, una compradora compulsiva, sempre pendent d’ella mateixa, del seu aspecte i del que els altres pensin d’ella.

Potser el nom de Craig Fairbrass no és tan conegut, però el currículum d’aquest actor anglès és extens, començant pel seu salt a la fama gràcies a la sèrie Eastenders (Gent del barri), on va interpretar Daniel Dan Sullivan, per després sortir en desenes de sèries com The Unit, Terminator: The Sarah Connor Chronicles, Stargate, i sagues cinematogràfiques com Rise of the Footsoldier. Ell hi serà present, així com Colton Haynes, actor de la sèrie i la pel·lícula Teen Wolf, i un dels protagonistes destacats d’Arrow, on encarna Roy Harper.

A més de cosplays, també al Comic Con s’hi establiran un bon grapat de paradetes i botigues d’artesania i articles del mercat friki.

Visita als grans rodatges

D’altra banda, a Lloret de Mar, els Jardins de Santa Clotilde ha organitzat per a l’estiu una visita teatralitzada que ofereix un recorregut pels diferents rodatges que s’han dut a terme a Lloret, com la sèrie House of the Dragon o la pel·lícula Uncharted.

Es tracta d’una visita teatralitzada que anirà a càrrec de la Caravana de les Arts i que s’oferirà als mesos de juliol i agost. Els assistents faran un recorregut que els permetrà descobrir els rodatges que s’han fet a la vila i, també, conèixer els Jardins de Santa Clotilde, una de les icones del patrimoni cultural lloretenc i el plató per excel·lència de la Costa Brava.

Isabel Bernal, regidora de Patrimoni Cultural, ha explicat: “Amb la visita teatralitzada Santa Clotilde Studios Tour podrem conèixer els racons on s’han gravat anuncis i escenes de pel·lícules i també gaudirem dels meravellosos paratges dels jardins.”

El Santa Clotilde Studios Tour es repeteix tots els dissabtes de juliol i agost en català, mentre que tots els dijous del mes d’agost es farà en castellà. Els interessats a gaudir d’aquesta experiència han de reservar lloc en el web Patrimoni.lloret.cat o al Museu del Mar. Les places són limitades.

Lloret de Mar ha estat la seu de rodatges de produccions audiovisuals de gran rellevància. Dels últims anys, destaca la primera temporada de la sèrie House of the Dragon (HBO), Mrs. Davis (HBO), Mano de Hierro (Netflix) o El Inocente (Netflix), o les pel·lícules Uncharted o la recentment estrenada Casa en flames, de Dani de la Orden, èxit en taquilles. A més, la vila també ha estat l’escenari escollit per gravar-hi diferents anuncis publicitaris de grans marques. Per remarcar la trajectòria dels més de quinze anys del Lloret Film Office, l’Ajuntament de Lloret ha incentivat activitats com aquest Santa Clotilde Studios Tour per a aquest estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.