Música

Cultura

Mor Lola Tortosa, emblema del cant d’estil valencià

La cantaora Lola Tortosa Gimeno, també coneguda amb el sobrenom de La de la Torre, ja que havia nascut a la Torra d’en Lloris, va morir dissabte, a l’edat de 83 anys, segons ha fet públic l’Ajuntament de Xàtiva: “enmig de la immensa pena, brilla el record del seu art i tota la seua tasca de recuperació de la nostra cultura i el cant d’estil”.

Va ser una de les figures més emblemàtiques del cant d’estil valencià. Tenia una veu potent i càlida. A la dècada dels 70 va entrar a formar part del grup Sarau, on va coincidir amb Pep Botifarra. Tots dos cantants van gaudir d’una bona amistat i van fer nombrosos concerts i diversos enregistraments, fins que l’any 2014 Tortosa va retirar-se dels escenaris. Entre els diversos records artístics de la cantant, en diverses ocasions havia recordat que el seu millor moment va ser la presentació que van fer del disc Si em pose a cantar cançons (2006) amb Pep Botifarra al Gran Teatre de Xàtiva. Per altra banda, va estar vinculada als Xirimiters de Castelló de la Ribera amb els quals va recórrer nombrosos pobles per interpretar sobretot cants d’albades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia