Música

CRÒNICA

Bon jazz reivindicatiu a la vora del mar

El festival de jazz de l’Estartit va donar dijous el tret de sortida oficial amb el talent i la força de la saxofonista nord-americana Lakecia Benjamin. Al concert previ, el trompetista Joan Mar Sauqué hi va presentar el seu darrer treball, Nàufrags, un disc evocador i d’una serena sensibilitat. Per la seva part Lakecia Benjamin va mostrar la seva gran energia vital que l’ha convertida en un dels noms claus del jazz actual. Ja des del primer noment la novaiorquesa es va mostrar comunicativa i reivindicativa en el seu discurs. Amarada per la diversitat sonora del seu entorn i amb un repertori de mirada ampla pensat per agradar tothom, Lakecia Benjamin es va moure en els terrenys fronterers del jazz amb el rhythm’n’blues, el funk i els sons més urbans. En format quartet, Benjamin estava acompanyada pel bateria Enoch Jamal E.J. Strickland i Elias Bailey al contrabaix, sota el lideratge del pianista Oscar Pérez, d’orígens cubans, recolzament imprescindible de Benjamin amb la seva versatilitat rítmica.

La glamurosa saxofonista presentava el seu darrer disc, Phoenix , el quart de la seva trajectòria, que té també una versió en directe a banda de la versió d’estudi, i en el qual hi ha col·laborat Dianne Reeves, Wayne Shorter i l’activista Angela Davis, entre d’altres. A banda dels temes dels disc, com la meravellosa Jubilation que obria el camí, Benjamin no va oblidar la seva devoció per Coltrane (el seu disc Pursuance: The Coltranes està dedicat a la música d’Alice i John Coltrane) amb una enèrgica i exuberant My favourite things.

Els propers dies el jazz seguirà sonant a l’extraordinari escenari natural del Molinet, combinant la programació de nous talents amb noms consagrats, que és la marca del festival. Aquest divendres hi actuarà el ‘supergrup de jazz femení’ Artemis i Elisabet Raspall i Belén Cabanes amb la seva combinació de jazz i castanyoles. Las Karamba i la Reunion Band de Chucho Valdés i Arturo Sandoval hi actuaran demà, amb les entrades exhaurides, i Charles Lloyd Sky Trio i el polifacètic pianista nord-americà Emmet Cohen clouran diumenge el festival . Bon jazz a la vora del mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia