Cinema

televisió

Desestimada la demanda per plagi contra ‘Eufòria’

La magistrada ha desestimat la demanda per plagi dels promotors d’Operación Triunfo, Toni Cruz i Josep Maria Mainat, contra la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i la productora Veranda Media pel programa Eufòria. En una sentència a la qual ha tingut accés l’ACN, la jutgessa argumenta que no s’ha aportat “cap prova” sobre l’autoria del format d’OT, i que ni Cruz ni Mainat van inscriure’l al registre de la propietat o apareixen com a autors en la Bíblia d’OT. De fet, segons la jutgessa, no hi ha “cap prova o indici que permeti considerar que es tracta d’una obra ideada o creada” pels demandants, i tampoc consta “en quins percentatges” n’haurien estat autors. La sentència es pot recórrer.

Els fets es remunten al 2023, quan Toni Cruz i Josep Maria Mainat, creadors d’Operación Triunfo, van presentar una demanda contra la productora d’Eufòria, Veranda TV, i laCCMA per plagi, en considerar que el talent show emès per TV3 “té massa similituds” amb OT. Prèviament, després de la primera temporada d’Eufòria, el 2022, Cruz i Mainat ja havien emès un comunicat en què denunciaven aquestes “similituds”. Cruz i Mainat demanaven una indemnització de 25.000 euros cada un.

La defensa de la CCMA es va basar en tres arguments: en primer lloc, que Mainat i Cruz no podien acusar de plagi als creadors d’Eufòria perquè ells no constaven oficialment enlloc com a creadors d’Operación Triunfo; en segon lloc es van debatre els arguments que es plantejaven de què un programa i l’altre eren una fotocòpia i, finalment, es va argumentar que com a gènere televisiu tenien casuístiques molt diferents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Casa de Cultura programa 16 actuacions musicals a la tardor

GIRONA

Localitzen nous enterraments i part d’un mur del fossat al castell de Sant Iscle

VIDRERES

El festival Lloret Negre entregarà el premi honorífic a Anna Soler-Pont

LLORET DE MAR
cinema

‘Segundo premio’, ‘Marco’ i ‘La estrella azul’ són preseleccionades a l’Oscar

barcelona

El Canal presenta un programa d’una trentena d’activitats a la tardor

SALT
Peter René Pérez i Lucija Stojevic
Protagonista i directora de ‘Pepi Fandango’

“Els que hem sobreviscut als camps ens sentim culpables”

Màlaga
ART

Paula Artés rep el premi Art Nou per ‘Energia submergida’

Barcelona
ART

Dels enigmes d’Alícia a la carnalitat de Rubens

Barcelona

Una vintena d’actes pel 50è aniversari de la mort d’Aurora Bertrana

GIRONA