Cinema

CINEMA

L’in-FCTA, el festival de cinema de la Terra Alta, arrencarà diumenge

La vuitena edició de l’In-FCTA, el festival de cinema de la Terra Alta, arrencarà aquest diumenge amb una gala inaugural a Bot i s’allargarà fins el 10 d’agost. Aquesta és una cita cultural que connecta el setè art amb la música, la dansa, el teatre i la pintura, en un context allunyat dels circuits culturals de les grans ciutats. La direcció del projecte recau en el director i actor de cinema Ivan Massagué Horta i en l’activista cultural i membre del col·lectiu cultural Sorolla’t Úrsula Agut Suàrez.

L’in-FCTA va néixer i creix a Bot, un poble de poc més de 500 habitants, al cor de la Terra Alta. El festival projecta un ampli cartell de pel·lícules i curtmetratges de producció pròpia i art als carrers del poble de Bot i en altres espais de la comarca, com ara les vinyes, la via verda i un antic molí d’oli.

Els organitzadors han treballat conjuntament amb pagesos, ramaders i celleristes de la zona per incloure les seves propostes enològiques i gastronòmiques en l’entramat del festival. La gala inaugural tindrà lloc aquest diumenge, dia 4 d’agost, a les set de la tarda, a la plaça de l’Església, en un acte que l’organització avisa que estarà ple de sorpreses.

L’in-FCTA és una “porta oberta” a pel·lícules amb narratives que “desafien” els marges estètics i d’altres de més tradicionals, apunten els organitzadors. El festival permet, també, que joves directors a través del Premi Talent i direccions femenines –l’in-FCTA Fem– presentin les seves produccions al públic i al jurat. A més, destaquen que la població porta el cinema en el seu ADN, ja que amb poc més de 500 habitants, el municipi disposa d’una sala de cinema –en el passat en tenia tres– que funciona de manera ininterrompuda des del 1963, quan la va obrir el jove Josep Mulet.

A banda de les projeccions de curtmetratges que competeixen en el certamen, també se’n projectaran, fora de concurs, els exhibits al Festival Internacional de Cinema i Paisatge, MónFilmat 24, a més d’altres propostes, com el llargmetratge Cuando los amos duermen, de Santiago Alvarado, seleccionat al Sitges Film Festival 2023. El jurat està integrat per Pol López, Maria Molins, Biel Duran i Aida Folch.

En aquesta edició s’estrenarà un nou espai de projecció “més íntim”, amb un cinema “punyent d’autor”. A la Sala de Cinema Club s’hi podran veure propostes professionals i de joves direccions, algunes arran de la col·laboració amb el Fic-Cat. Els organitzadors també volen homenatjar enguany l’actriu Itziar Castro, que va morir el desembre passat.

El festival es completarà amb jornades formatives, tallers infantils d’interpretació, sessions de creació comunitària i activitats enològiques, gastronòmiques i culturals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia