Art

art

L’artista Rosa Agenjo homenatja les dones amb l’exposició ‘Guixolenques’

La mostra pictòrica estarà oberta a la Casa dels Jardins del Monestir de Sant Feliu de Guíxols fins a l’1 de setembre

L’artista barcelonina Rosa Agenjo (1955) fa un homenatge a les dones de Sant Feliu de Guíxols amb l’exposició Guixolenques, a les quatre sales de la Casa dels Jardins del Monestir del mateix municipi. L’exposició va obrir les portes ahir i estarà oberta fins a l’1 de setembre, de dimarts a diumenge de les 18 h a 20.30 h.

En aquesta exposició l’artista representa, de forma al·legòrica, les dones guixolenques i l’univers femení guixolenc. Agenjo explica que en aquesta mostra d’art es poden reconèixer indrets de Sant Feliu de Guíxols, com ara el port, la platja de Sant Pol i el mirador de les Triadores, així com paisatges de muntanya.

“Dedico l’obra a les guixolenques, perquè vull retre homenatge a les dones d’aquesta ciutat que tothom recorda i estima, que van deixar empremta des de ben petites a l’escola”, assenyala la barcelonina.

Rosa Agenjo fa un reconeixement especial a la figura de les mestres i les docents guixolenques, com ara la pedagoga Margarida Wirsing i Bordas (1911-1995) que està pintada al·legòricament amb un llibre de geometria i amb una corona de flors davant del mar. Wirsing és un referent guixolenc de la pedagogia, la gestió educativa i l’escriptura. Va dirigir el centre de segon ensenyament de la ciutat empordanesa durant la Guerra Civil i va ser professora de matemàtiques al que ara és el col·legi Gaziel. A l’exposició, Agenjo també fa homenatge a Roser Descayre i Murlà (1937), que es va dedicar a introduir els nens en el món del teatre, va fundar juntament amb el seu marit, Ricard Pelló, l’Agrupació Teatral Benet Escriba i durant vint anys va organitzar el Concurs del Teatre Amateur. Descayre està representada en una escena a l’antiga Grècia, que mostra una celebració a l’aire lliure amb actors i actrius ballant i actuant amb raïms a les mans i amb una noia aixecant una gerra de vi com a motiu de celebració en un escenari davant del mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia