Música

música

Sons del Món tanca la seva 17a edició amb 30.000 assistents

El festival de Roses ha assolit una mitjana del 85% d’ocupació malgrat la cancel·lació del concert d’Anastacia

El festival Sons del Món, que té el seu escenari principal a la Ciutadella de Roses, ha tancat aquest diumenge la seva 17a edició amb un total de 30.170 assistents. Iniciat el passat 12 de juliol, el festival va començar amb alguns concerts de petit format a diversos cellers empordanesos i es va tancar ahir a la Ciutadella amb les actuacions de The Tyets i Ariox. Malgrat la cancel·lació del concert d’Anastacia, per malaltia de l’artista, i l’ajornament del de Clara Peya per la pluja, la programació ha destacat, segons els organitzadors, per l’èxit de les actuacions de grans noms com ara David Bisbal, Oques Grasses i Joan Dausà.

Entre els concerts íntims en els cellers de la DO Empordà, els del Village i les actuacions que es van fer a l’escenari principal de la Ciutadella de Roses, el festival ha tingut una mitjana d’un 85% d’ocupació.

El concert d’Anastacia, previst per al 8 d’agost, va ser substituït per una jornada de portes obertes al Village amb un concert gratuït de Blaumut, que va atreure més de 1.500 persones. Clara Peya, que havia d’actuar al celler La Vinyeta, ho farà finalment demà, 13 d’agost.

Els concerts íntims als cellers de la DO Empordà els van oferir Maria del Mar Bonet al celler Vinyes dels Aspres, Albert Pla al celler Martín Faixó i La Ludwig Band i Renaldo & Clara al celler Empordàlia. Pràcticament es van exhaurir les entrades d’aquestes propostes, amb un total de 1.400 espectadors.

La programació oficial a la Ciutadella de Roses, inaugurada amb el concert de David Bisbal, ha comptat amb 23.700 assistents, 2.500 menys dels esperats, però amb tot i això, es destaquen les actuacions d’Antònia Font, Sergio Dalma, Oques Grasses Maria Hein, Luz Casal, God Save The Queen, Joan Dausà, Anaïs Vila, The Tyets i Ariox, que l’organització les ha qualificat de “tot un èxit”.

El Village, un espai d’oci i cultura al que es podia accedir adquirint una entrada més econòmica, ha reunit prop de 4.800 visitants que han pogut gaudir d’una àmplia oferta gastronòmica de quilòmetre zero amb degustació de formatges de Mas Mercè, foie de Coll Verd, anxoves de Roses, oli DO Empordà, vuit food trucks, un pop-up store de l’hamburgueseria Deleito, barres de vins de criança DO Empordà i activitats culturals. La programació del Village comptava amb el monòleg de José Corbacho, concerts d’Alfred Garcia, Tomeu Penya i artistes locals com DelPuerto i Genna, així com també sessions de DJ com les de Juligan DJ, guitarra de Love of Lesbian, o VeMo DJ’s, un duet format per diferents membres de Manel, a més d’altres Djs locals.

A més, diàriament s’han realitzat tasts professionals de vins de cellers de la DO Empordà, que han pogut gaudir 270 persones, i el passat 10 d’agost es va fer una fira especial dedicada als vins blancs elaborats per sis cellers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia