Música

CRÒNICA

Somriu, tu somriu sempre

La música és un refugi que et pot fer oblidar allò negatiu, recordar algú estimat o fer-te viatjar

Sergio Dalma va sortir diumenge a l’escenari de Cap Roig transmetent la sensació que li semblava que la nit se li faria curta. Així va començar a interpretar els temes del seu nou àlbum, Sonríe porque estás en la foto, i en poc més de 30 minuts en va oferir un total de nou, dels catorze que componen el disc. Entremig, un desig: “Que la música sigui un refugi de les notícies negatives del dia a dia.”

Després d’aquesta presentació, amb temes com Los de septiembre, Madrid-Buenos Aires, Mi mejor momento i He tocat el cel, per exemple, i avisant amb un “ara ve quan el maten”, Sergio Dalma es preguntava com podia fer un resum dels seus 35 anys de carrera sense fer res caòtic i ja va avisar que ho faria sense cap ordre cronològic. Després d’interpretar La aceleración (2013) i Solo para ti (1993), a mitja cançó de Gigantes (2021) Dalma va desaparèixer de l’escenari i es va passejar entre el públic, des d’on també va interpretar el tema Suerte (2015).

El cantant, que sap connectar molt bé amb el públic, va explicar que sempre intenta rodejar-se de gent jove, per veure si se li “encomana alguna cosa”, mentre es col·locava al costat de la nova incorporació a la seva banda, el guitarrista (i musculat) Jani Pihlman, i confessava que no li funciona i que continua necessitant “una mica de 3 en 1 al matí”.

La música, segons Dalma, pot ser un refugi que et pot traslladar a un moment puntual de la vida, a recordar algú estimat o a viatjar, i d’aquesta manera convidava tothom a fer un viatge a la bella Itàlia, interpretant temes com Bella sin alma, El italiano, Mamma mia i Gloria. Però el públic no volia que la nit acabés aquí i Dalma va començar els bisos amb Una estrella en mi jardín, Bailar pegados, La vida empieza hoy i, finalment, Galilea, amb la qual posava fi a dues hores de concert en una nit molt calorosa, però amb tothom somrient, tant si sortia a la foto com si no.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia