Música

música

L’edició de Pasqua del Festival Peralada 2025 estrenarà les lliçons de tenebres de Bernat Vivancos

L’edició d’estiu es va tancar ahir amb un recital de la pianista Yuja Wang i “un balanç artístic i de públic molt positiu”, segons els organitzadors

El Divendres Sant vinent, el 18 d’abril del 2025, la tercera edició de Pasqua del Festival Peralada estrenarà els responsoris de Setmana Santa Responsoria Hebdomadae Sanctae, per a cor mixte a cappella, obra del compositor barceloní Bernat Vivancos (1973), per encàrrec del festival. La formació que interpretarà les lliçons de tenebres de Vivancos és el Cor de la Ràdio de Letònia (Latvian Radio Choir), dirigida per Sigvards Klava.

D’altra banda, també durant la propera edició de Pasqua del Festival Peralada, la formació musical Cantoría, dirigida per Jorge Losana, que ja va ser present a la primera edició, oferirà el cicle de cantates compostes per l’organista germano-danès Dietrich Buxtehude (1637-1707) aplegades sota el títol Membra Jesu Nostri.

Aquests dos primers avançaments de la programació de la propera edició de Pasqua s’han fet coincidint amb el final de l’edició d’estiu, que es va tancar ahir amb un recital de la pianista xinesa Yuja Wang a l’església del Carme de Peralada. “Hem continuat fidels a la nostra aposta per l’excel·lència, per la nova creació, pels talents emergents de casa nostra, amb la intenció d’atorgar als creadors i creadores carta blanca per treballar”, ha explicat el director artístic del festival, Oriol Aguilà, sobre la 38a edició del festival empordanès, que acaba amb “un balanç artístic i de públic molt positiu”, després de 14 concerts i espectacles de dansa programats des del 19 de juliol. Piotr Beczala, Anna Pirozzi, Jordi Savall, Julien Prégardien, Sara Blach o Pasión Vega han estat alguns dels noms propis destacats d’aquesta edició.

Convidat a Finlàndia

El Festival Peralada ha acceptat la invitació del prestigiós Savonlinna Opera Festival de Finlàndia, per tal que hi porti la seva producció de la semiòpera barroca en cinc actes The Fairy Queen, d’Henry Purcell, estrenada l’estiu del 2022 a Peralada, de la qual se’n faran a Savonlinna fins a tres funcions, el dies 29 i 31 de juliol i 2 d’agost del 2025. La direcció musical de The Fairy Queen la signa Dani Espasa, que també hi participa, així com el contratenor català Xavier Sabata, que fa de mestre de cerimònies i és un dels ideòlegs de la producció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.