Arts escèniques

Art

Vicky Peña protagonitza un recital al Castell de Púbol per commemorar el 130 aniversari de Gala

L’actriu recitarà textos del diari personal de Gala en un acte que compta amb la col·laboració de Bitò Produccions i de La Roca Village

La Fundació Gala-Salvador Dalí i Bitò Produccions han produït, amb la col·laboració de La Roca Village, el recital que tindrà lloc al Castell de Púbol el dilluns 26 d’agost a les 7 del vespre per celebrar els 130 anys del naixement de Gala, tal i com s’anuncia en un comunicat de premsa.

Gala va néixer a Rússia el 1894 amb el nom d’Elena Ivanovna Diàkonova, va estar casada amb el poeta Paul Éluard amb qui va tenir una filla, Cécile. Va conèixer Salvador Dalí l’any 1929 i ja no se’n va separar. Va influir de manera determinant la carrera i obra de Dalí, qui li va dedicar el Castell de Púbol per refugiar-s’hi. La Fundació Dalí reivindica la seva contribució a la trajectòria vital i artística de Dalí a través de publicacions i exposicions com són Gala Àlbum (Púbol, 2005), Gala, una habitació pròpia a Púbol en col·laboració amb el MNAC (2018). Més recentment analitza Gala des de la perspectiva de la moda, com és el cas de la mostra actual El despertar del mite: Gala Dalí, amb la participació de La Roca Village.

La Fundació Dalí va publicar l’any 2011, amb l’editorial Galaxia Gutenberg, els manuscrits de Gala localitzats al Castell de Púbol després de la seva mort. En les seves línies descobrim una persona sensible i honesta, que es refugia en les parets i vegetació del Castell que l’acull.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia