Patrimoni

patrimoni

Salou instal·la jardineres inspirades en el modernisme

El consistori pretén embellir l’espai públic, i a la vegada reforçar la història i patrimoni del municipi

Els dissenys estan inspirats en el Xalet Bonet, un dels exponents del modernisme a Salou

L’ajuntament de Salou, al Tarragonès, està instal·lant noves jardineres d’estil modernista a zones estratègiques de la ciutat com la zona del mercat municipal o el carrer Colon. El consistori, defensa que els nous elements, no només embelliran l’entorn urbà, sinó que també actuaran com a pont entre el passat històric i el present de la ciutat. Aquestes noves jardineres s’afegeixen a les ja existents i es preveu la seva progressiva implantació en altres indrets del municipi. Recentment col·locades al carrer Barcelona, són de ceràmica i estan inspirades en els estils modernista i noucentista, essencials en l’arquitectura de Salou. El disseny rememora les formes geomètriques i coloristes típiques d’arquitectes catalans com Domènech Sugrañes, deixeble d’Antoni Gaudí, reflectint així la rica influència cultural d’aquests moviments artístics a Salou a l’inici del segle passat. Sense anar més lluny, l’enrajolat de les jardineres s’inspira directament en les escales d’accés principal del Xalet Bonet, el qual és considerat el millor dels exponents del Modernisme, situat al bell mig del passeig Jaume I.

La ubicació d’aquestes jardineres no només pretén revitalitzar espais públics clau, sinó que també busca convertir-los en llocs de trobada atractius tant per a residents com per a visitants. A més, la selecció de plantes autòctones en aquestes jardineres, segons informa el consistori en un comunicat, vol fomentar la biodiversitat i la sostenibilitat ambiental.

Per l’alcalde Pere Granados, el modernisme de Salou “té un caràcter especial i diferent respecte a altres zones de Catalunya”, amb un enfocament particular en la ceràmica, especialment visible en les jardineres dels xalets. Granados subratlla que “la recuperació d’aquests elements per part de l’Ajuntament no només preserva un patrimoni cultural important, sinó que també reafirma la identitat pròpia de Salou, diferenciant-lo i enriquint-lo culturalment”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Guillem Gisbert i La Ludwig Band canten junts ‘Les aventures del general Lluna’ a Porta Ferrada

sant feliu de guíxols
festival

El nou festival Winterfest arribarà a Fontanals de Cerdanya el 6 i 7 de desembre

Fontanals de cerdanya
patrimoni

Salou instal·la jardineres inspirades en el modernisme

Salou
cultura

Tretze programes de la festa major de Vilafranca del Penedès, amb sorpresa de joia

Vilafranca del Penedès
Música

Marta Shanti guanya el 45è Concurs de Cançó de Salitja amb “Fada negra”

Salitja
música

Rosalía publica ‘New Woman’ amb la cantant tailandesa de k-pop Lisa

barcelona
patrimoni

Recuperen l’església romànica de Sant Julià d’Úixols de Castellterçol

Castellterçol
Arturo Gaya
CANTAUTOR I COFUNDADOR DEL GRUP QUICO EL CÉLIO, EL NOI I EL MUT DE FERRERIES

“Entre ‘Eufòria’ i els festivals, la cançó d’autor no té espai”

La Palma d’Ebre
Aina Clotet
Actriu

“És essencial que sempre hi hagi veritat en l’actuació”

Barcelona