Música

32a SCHUBERTÍADA

Apostes de futur a Vilabertran

Després d’haver-se inaugurat fa uns dies a Vilajuïga, la 32a Schubertíada va arribar finalment divendres al seu escenari més emblemàtic, la canònica de Santa Maria de Vilabertran (Alt Empordà), on la jove soprano alemanya Katja Maderer, una de les alumnes becades del Lied the Future 2023, projecte amb què el festival dona suport al talent jove internacional, va oferir un recital amb lieder de Brahms, Dvorák, Schubert i Wolf acompanyada de Wolfram Rieger al piano.

El festival, que ahir va tenir la també soprano Katharina Konradi i el Cosmos Quartet, es reprendrà avui amb la visita, un cop més, del baríton Matthias Goerne, que, acompanyat al piano per Alexander Schmalcz, centrarà la vetllada en tres poetes contemporanis, Heinrich Heine, August von Platen i Georg Friedrich Daumer, musicats per Robert Schumann i Johannes Brahms.

La Schubertíada continuarà aquests pròxims dies amb propostes com la de la mezzosoprano escocesa Beth Taylor (dilluns 26 d’agost), que debuta a Vilabertran, o l’homenatge a Pau Casals que, el 30 d’agost, protagonitzaran els violoncel·listes Laia Puig, Mariona Camats, Oriol Prat, Arnau Tomàs, Guillem Gràcia, Pau Codina i Fernando Arias.

La Schubertíada 2024 es tancarà el dia 1 de setembre amb un concert per a públic familiar sobre compositors que van ser nens prodigi ideat per Òscar Dalmau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.