Cinema

CINEMA

Mor Alain Delon, icona del cinema francès

Alain Delon, un dels grans símbols del cinema francès, ha mort als 88 anys, segons han anunciat aquest matí els seus fills en un comunicat. L’actor, que va debutar el 1957 a l’edat de 23 anys, havia rodat prop d’un centenar de pel·lícules, entre les quals Il Gattopardo (1962) o Rocco e i suoi fratelli (1960), de Luchino Visconti, o A ple sol (1960), de René Clement.

Delon havia patit un atac vascular cerebral el 2019 després d’haver rebut una Palma d’Honor al festival de Canes pel conjunt de la seva carrera, que inclou també haver treballat a les ordres de Michelangelo Antonioni, Joseph Losey, Jean-Luc Godard o Louis Malle, entre d’altres cineastes de prestigi.

Assenyalat per alguns mitjans de comunicació anglosaxons com «la Brigitte Bardot masculina» pel seu atractiu físic, Delon va passar també uns anys centrat en Hollywood, on va interpretar paper com el de Lost Command (1966) al costat d’Anthony Quinn i Claudia Cardinale, o Red Sun (1972), amb Charles Bronson i Toshiro Mifune,

Nascut a la ciutat de Sceaux el 1935, la seva infància va estar marcada pel divorci dels seus pares quan tenia 4 anys i el fet que es va criar amb una família d’adopció.

Va començar a formar-se per treballar de xarcuter, però als 17 anys va decidir avançar el seu servei militar, que el va dur a a la guerra d’Indoxina. En tornar a França, va començar a fer alguns treballs i va ser llavors quan l’actor Jean-Claude Brialy el va descobrir i el va portar al Festival de Cannes, on va rebre les primeres propostes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia