Llibres

LITERATURA

La Institució de les Lletres Catalanes crearà beques i residències per a autors novells

Izaskun Arretxe, directora de l’ens, impulsa noves iniciatives per enriquir la literatura catalana

La Institució de les Lletres Catalanes ha impulsat unes iniciatives de cara a l’any que ve per enriquir, professionalitzar i promoure la diversitat en la literatura catalana. La directora de l’ens, Izaskun Arretxe, ha anunciat que es donaran unes beques d’escriptura per als autors novells acompanyats d’una mentoria. A més, també es duran a terme unes residències literàries amb ajuts perquè els escriptors puguin centrar-se a escriure i alliberar-se d’altres feines i es crearà un nou projecte per impulsar la diversitat en la literatura catalana.

Les beques d’escriptura amb mentoria per als autors novells és una iniciativa que els permetrà poder accedir al sistema literari. La junta de govern de la institució està redactant les bases i en un principi es proporcionaran poques beques per analitzar el seu funcionament. En aquest procés, escriptors ja experimentats faran el seguiment als autors novells.

Pel que fa a les residències literàries, l’objectiu és que els escriptors seleccionats puguin dedicar-se plenament a l’escriptura, alliberant-se d’altres tasques laborals que no siguin d’escriure.

Amb tot això, l’entitat vol promoure la diversitat en la literatura catalana amb un projecte que està “molt dibuixat”, explica Arretxe en una entrevista a l’agència ACN. La iniciativa pretén incentivar a noves veus d’orígens diversos que tinguin vocació literària perquè parlin del que sigui dins la literatura catalana.

Paral·lelament, la futura Casa de les Lletres s’ubicarà al Palau Requesens de Barcelona. Amb un pressupost de 4,8 milions d’euros, es preveu que l’espai obri les portes el 2027. Tot i que és un procés lent, s’està treballant i està “encarrilat”. “Progressem adequadament i és un projecte molt gran, molt important i que creiem que canviarà moltes coses”, assegura la directora de la institució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia