Art

ART

L’exposició ‘Bruixes de dol’ homenatja les dones que van ser objecte de repressió i violència

La mostra té lloc a la Guingueta d’Àneu fins a finals d’agost

Bruixes de dol és una exposició que ofereix un viatge per la història de l’estigmatització, la invisibilització i la violència que han rebut les dones, en especial les del món rural, des de la cacera de bruixes fins a l’actualitat. La mostra s’ha inaugurat a la Guingueta d’Àneu, dins els actes del Dansàneu, i es pot visitar fins a finals d’agost.

El títol de l’exposició s’inspira en el poemari Bruixa de dol de Maria-Mercè Marçal, un escrit que explora la figura de les bruixes des d’una perspectiva feminista. Compta amb obres de la il·lustradora Cesca Gelabert, la fotògrafa Rut Solé o la música d’Arnau Obiols. A més, també conté una entrevista a Silvia Federici, filòsofa i activista feminista, reconeguda internacionalment per la seva recerca sobre la cacera de bruixes. Ivet Eroles, escriptora i periodista especialitzada en la cacera de bruixes, és la comissària.

Bruixes de dol s’inscriu dins dels actes de commemoració del 600 aniversari de la llei contra la bruixeria més antiga d’Europa. El llibre de Privilegis i Ordinacions de les Valls d’Àneu és reconegut com el primer document conservat que ordena i condemna la participació en reunions de bruixes en l’àmbit europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.