Música

MÚSICA

Una tardor plena de concerts a Barcelona

Dos concerts, demà i dijous, de The Magnetic Fields a Paral·lel 62 (on el grup de Stephin Merritt celebrarà els 25 anys de 69 Love Songs), dues altres actuacions (avui i demà) de Vetusta Morla a Razzmatazz i una doble cita, dijous i divendres, d’Aventura (el grup de bachata de Romeo Santos) al Palau Sant Jordi, inauguraran aquesta setmana la nova temporada de grans concerts a Barcelona, amb esdeveniments destacats, al pavelló dissenyat per Arata Isozaki, de Residente (24) i Jonas Brothers (26), aquest setembre i, més endavant, de Nick Cave & The Bad Seeds (presentació d’un nou disc, Wild God, el 24 d’octubre), Bryan Adams (12 de novembre), Sum 41 (20) i, ja l’any que ve, Morad (3 de gener) i el concert de celebració dels 40 anys d’ofici de Fermin Muguruza (24). El Sant Jordi, després de l’històric ple, el passat juliol, dels germans Muñoz a l’estadi olímpic, rebrà també un nou concert d’Estopa (18 d’octubre) així com una nova visita de Manolo García (30 de novembre). Força atapeïda, d’altra banda, es presenta també l’agenda del Sant Jordi Club: visites, entre d’altres, de Crowded House (25 d’octubre), Black Pumas (2 de novembre), Jacob Collier (4) i el final de la gira d’Èpic Solete, amb doble cita, dels maresmencs The Tyets (15 i 16), que, el mes anterior, el 20 i el 22 d’octubre, hauran ofert dos concerts per a públic familiar a Paral·lel 62.

Pel que fa les sales, l’activitat torna a presentar-se tan intensa com abans de l’estiu. Cordovas actuaran a la Sala Wolf per la Diada i, la resta de mes, s’espera, entre d’altres, a Mudhoney (9, Razzmatazz), The Psychedelic Furs (14, Razzmatazz), Richard Hawley (24, Apolo) i Lankum (28, Apolo). A l’octubre, Razzmatazz celebrarà un concert d’homenatge al guitarrista i productor Marc Grau en el 25è aniversari de la seva mort (3); rebrà la visita, el dia 6, de Kamasi Washington (un dels plats forts del Voll-Damm Festival de Jazz, amb concerts ja anunciats, en diferents dates i espais, de Pat Metheny, Maria Schneider, Ludovico Einaudi i John Scofield); aixoplugarà els dos concerts que els andalusos Los Planetas, el 9 i el 10 d’octubre, oferiran a la capital catalana de trentè aniversari de Super 8; i serà seu, el dia 18, de la presentació de l’All Born Screaming de la camaleònica St. Vincent. Cita important, també, aquell mateix dia a l’Apolo, amb el debut a Catalunya del guitarrista Marcus King.

Concerts, també a l’octubre, d’Einstürzende Neubauten (24, Apolo), The Music Of Big Star (26, Apolo), Yann Tiersen (30, Apolo) i Fanfare Ciocarlia (31, Paral·lel 62). I propostes, el novembre, de Tiken Jah Fakoly (1, Paral·lel 62, dins del cicle Cruïlla de Tardor), Amadou & Mariam (4, Paral·lel 62, en aquest cas com a part d’un Cicle Piñata que, a la tardor, proposa també noms com Lianne LaHavas, Gaby Moreno, Mulatu Astatke i Judith Hill), Redd Kross (6, Apolo), Jessica Pratt (16, C.A.T.), Elliott Murphy (22, Razzmatazz) i el bluesman Walter Trout (26, Razzmatazz). El novembre és també el mes en què Sopa de Cabra engegarà al Palau de la Música la gira del disc Ànima (19) i el mes en què festivals com el Mil·lenni, que des de l’octubre que estarà rodant, arribaran al seu pic d’intensitat, amb cites amb Tindersticks (6 de novembre, Palau de la Música), Bombino (13, La Paloma), Julia Holter (21, Apolo), Roberto Fonseca (26, La Paloma) i Vinicio Capossela (28, La Paloma).

Al desembre, propostes com The Lemon Twigs (3, Apolo), un concert de retorn de La Iaia (4, Apolo) i un doble cartell compost per Blues Pills + Daniel Romano (10, Razzmatazz), amb presentacions també com la del nou disc, Càntir nou fa aigua fresca, dels bisbalencs Fetus (12, Apolo) i un fi de gira de Pau Vallvé a la sala gran de L’Auditori (11). Pel que fa altres festivals que aquests pròxims mesos se celebren a Barcelona o rodalia cal destacar el retorn després de sis anys del Be Prog! My Friend (27 i 28 de setembre, Poble Espanyol), amb noms com ara Haken i Pain of Salvation. L’Altaveu, a Sant Boi de Llobregat, proposa del 13 al 15 de setembre una edició amb Xoel López, Núria Graham amb Aoife Nessa Frances i Lluís Gavaldà amb Joan Pau Chaves. I el LEM, del 4 al 26 d’octubre, presenta a la Vila de Gràcia noms com Superelvis i Tiger Menja Zebra.

Finalment, tot i que els grans concerts del 2025 no se solen anunciar fins a finals d’any, ja n’hi ha alguns, com la doble cita de Billie Eilish al Palau Sant Jordi (14 i 15 de juny) i la triple amb King Gizzard & the Lizard Wizard al Poble Espanyol (del 23 al 25 de maig) que fa setmanes que estan confirmats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia