Comunicació

COMUNICACIÓ

Un nou concurs musical i el retorn dels Òscars, entre les novetats del 3Cat

Amb el lema Ens mou l’entusiasme, la nova temporada del 3Cat ja està a la casella de sortida. Una temporada que comença amb “ambició, exigència i entusiasme” i amb l’objectiu d’incloure “una oferta àmplia de la màxima qualitat que arribi a tots els públics”, segons ha dit la seva presidenta, Rosà Romà, aquest divendres, en la presentació del nou cicle, als estudis de Sant Joan Despí. Les principals novetats seran Zenit, el nou concurs musical presentat per Miki Núñez; el retorn dels Òscars amb Tot torna i La Selva, l’espai de tarda de Xavier Grasset. Els Telenotícies, que es renovaran a partir de l’any vinent, tornaran a ser un dels pilars de la nova temporada.

La temporada presenta un catàleg multiformat i multicanal que integra a la perfecció TV3, Catalunya Ràdio i la plataforma digital. En aquest sentit, per exemple, Sigfrid Gras, director de TV3, assegura, segons recull l’ACN, que la plataforma “no ha vingut a matar res” i sí “a donar futur” a les tres finestres.

Sobre la nova temporada, Gras explica que la televisió es consolida amb catorze anys de lideratge i remarca la gran importància dels informatius i documentals com a vaixell insígnia per la seva missió com a servei públic i de qualitat. La nova temporada de la televisió, a més, també serà una combinació de formats ja coneguts i de noves incorporacions, algunes dirigides a públics infantils, juvenils i familiars.

En la mateixa línia, Jordi Borda, director de Catalunya Ràdio, ha volgut incidir en l’aposta de la ràdio pels nous formats com els pòdcasts en la cerca constant per adaptar el mitjà i els seus continguts als nous hàbits de consum. Borda també ha remarcat la importància dels informatius a la ràdio, el rigor, la qualitat i l’aproximació al territori, que donen lloc a un producte diferencial amb un clar lideratge a Catalunya.

Pel que fa a la plataforma 3Cat, Cristina Villà, directora d’Innovació, Recerca i Estratègia Digital, ha destacat que ja té un milió d’usuaris registrats i una mitjana de 20 milions de reproduccions cada mes. Aquí, també ha assenyalat que la plataforma “conviu perfectament” amb la televisió i la ràdio i ha sabut adaptar-se als nous hàbits de consum.

Programació

Una de les principals novetats de la nova temporada serà Zenit, un nou concurs musical de gran format que presentarà Miki Núñez. Al concurs, que s’emetrà en directe des d’un plató “espectacular”, com ha avançat el propi Núñez, 24 cantants professionals triaran i interpretaran èxits musicals per “connectar amb totes les generacions. Com ha explicat Sigfrid Gras, el nou concurs no implicarà la cancel·lació d’Eufòria tot i que encara no hi ha data per la seva tornada.

També serà novetat el retorn dels Òscars amb Tot torna, “una mena de TN” de 30 minuts, han explicat, on es repassaran grans esdeveniments dels últims anys en clau d’humor “bussejant” en els arxius de TV3 i amb la participació de personatges com Quim Monzó, Toni Soler o Pau Gasol, entre d’altres.

A partir del 12 de setembre, Xavier Grasset estrenarà el nou magazín La Selva que s’emetrà cada tarda de dos quarts de sis a un quart de vuit de la tarde. Segons Grasset , “serà un espai de trobada”, concretament en una cafeteria, on es comentarà la jornada “i una mica de tot”. El primer convidat, ha avançat, serà Andreu Buenafuente.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.