Música

música i ball

Soleá Morente, Montse Cortés, Benavent amb Tomasito i Chicuelo s’incorporen al FlamenGi

La sisena edició del festival de flamenc de Girona tindrà lloc del 8 al 29 de novembre, amb la ja anunciada actuació prèvia d’Arcángel, el 12 d’octubre a La Mercè

La sisena edició del FlamenGi, el festival de flamenc de Girona, ha anunciat avui tota la seva programació, de la qual ja es van avançar fa un parell de mesos les actuacions del cantaor Arcángel, el 12 d’octubre a l’Auditori de La Mercè de Girona, i el bailaor o coreògraf Antonio Canales, amb Karime Amaya i els Flamencs de la Terra, el 15 de novembre al mateix escenari. Ara, aquests dos grans noms de l’art flamenc estaran acompanyats, a la programació del 6è FlamenGi, per altres artistes tan destacats com ara la cantant Soleá Morente, filla mitjana d’Enrique Morente i Aurora Carbonell, que actuarà amb el guitarrista Josemi Carmona (Ketama), fill de Pepe Habichuela, el 17 de novembre a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles. Soleá ha publicat fa pocs mesos l’EP Mi vida es para mí (Efefant Records), un disc on col·labora amb La Casa Azul i Las Negris.

Una altra gran veu del sisè Flamengi serà la catalana Montse Cortés, cantaora de llarga i prolífica trajectòria que actuarà al Sunset Jazz Club, el 10 de novembre en dues sessions, acompanyada per la guitarra del seu nebot, Edu Cortés.

A més, el Carles Benavent Trio, liderat per aquest històric baixista barceloní i completat amb Roger Mas al piano i Toni Pagès a la percussió, actuarà el 22 de novembre al Teatre Mundial de la Bisbal d’Empordà, formant equip amb Tomasito, gran iconoclasta del ball flamenc.

També hi haurà més ball, el 8 de novembre al Centre Cívic de Porqueres, amb el Díptico del ballarí i coreògraf sevillà Andrés Marín (Premio Nacional de Danza, 2022) i el guitarrista Alfredo Lagos.

A més, FlamenGi també aposta pel talent de proximitat amb el sextet Alaire, que el 10 de novembre presentarà el seu primer àlbum, En movimiento , en una arrossada popular a la plaça de l’Om, al costat del Centre Cívic de Pont Major de Girona.

La Casa de les Arts Girona Est serà l’escenari, el 16 de novembre a les 12 del migdia, d’un espectacle gratuït a càrrec dels artistes de l’elenc del Tablao Carmen Amaya, que té la seva seu al Poble Espanyol de Barcelona. És una mostra del jove talent flamenc català, amb la col·laboració de la Fundació Girona Est. El mateix dia, al vespre, a l’Auditori de La Mercè hi actuarà la cantant i guitarrista Rosario La Tremendita amb el seu grup i la seva fusió molt personal del flamenc tradicional i sonoritats contemporànies.

Un recital de la cantaora catalana Laura Santos amb el guitarrista Edgar Platón, el 23 de novembre a La Gerundina de Can Gibert del Pla, i una gran cloenda amb el guitarrista Chicuelo i el seu espectacle de música i dansa Caminos –amb Manel Fortià al contrabaix, David Gómez a la bateria i Karen Lugo al ball–, el 29 de novembre a La Cate de Figueres, completaran l’oferta de música en directe del FlamenGi , que també inclourà masterclass de ball, cante, palmes i guitarra, una conferència de Lluís Cabrera (Andalunya i el flamenc) i la projecció del documental Camino a Chicuelo, de Lluís Gibert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.