Música

La Marfà acull una residència dels músics Oriol Marès i Talal Fayad

La Marfà-Centre de Creació Musical acollirà aquest mes de setembre una residència internacional amb Oriol Marès & Talal Fayad Quartet, una formació encapçalada pel clarinetista gironí Oriol Marès i el llautista sirià Talal Fayad. El projecte va començar el 2023 en format duet a Utrecht gràcies al festival Culture Shock i ara continuarà el seu desenvolupament amb una residència de creació a La Marfà entre el 16 i 26 de setembre.

En aquesta estada, el projecte s’expandeix amb la incorporació del contrabaixista grec Thodoris Ziarkas i el bateria i percussionista andalús Lucas Zegrí, dos músics de trajectòria internacional que aporten un so únic i enriquidor al quartet. Un cop feta l’estada, la formació realitzarà també una gira per Catalunya presentant el resultat de la residència, amb un programa anomenat Estuarium.

El primer concert de sortida de la residència serà un concert a l’Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona el divendres 27 de setembre, i un seguit de concerts en diferents festivals catalans com el Festival Terrer (Priorat, 29 de setembre), Festival Intrús (Lluçanès, 6 d’octubre), Músiques Tranquil·les (Mataró, 10 d’octubre) o la Fira Mediterrània de Manresa (12 d’octubre).

El quartet aprofitarà també la seva estada a Girona per enregistrar el primer disc del projecte a El Local de Vilablareix, un àlbum que es publicarà a principis de 2025. A més, han previst la realització de les activitats pedagògiques i classes magistrals següents: Conservatori de Girona (24 de setembre i 1 d’octubre); una sessió sobre el makam i la música oriental a La Marfà (2 d’octubre), i una sessió amb els alumnes del batxillerat artístic i musical de l’Institut Brugulat de Banyoles (4 d’octubre).

Les residències internacionals de creació musical són una de les modalitats del Programa de suport a la creació de La Marfà adreçades a escena professional, que tenen com a objectiu facilitar la internacionalització dels artistes catalans. Aquests ajuts, en format de beques, estan destinats a projectes que suposin la col·laboració entre músics professionals d’alt nivell que resideixen a diferents regions o països, per desenvolupar projectes que impliquen mobilitat artística i que necessiten desenvolupar un procés creatiu internacional en format de residència. La beca consisteix en la cessió d’espais de treball i en un ajut per finançar una estada de creació a La Marfà, així com en l’acompanyament i assessorament als projectes seleccionats.

Oriol Marès & Talal Fayad Quartet és un projecte innovador de fusió de jazz, música llatina i àrab que està encapçalat per Oriol Marès, clarinetista i compositor de Girona, i Talal Fayad, intèrpret d’ud i compositor de Síria, ambdós amb residència professional als Països Baixos. Marès i Fayad han creat un espai artístic comú que combina els seus respectius estils musicals, inspirant-se en referents com Anouar Brahem i Paquito D’Rivera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Marfà acull una residència dels músics Oriol Marès i Talal Fayad

GIRONA

La Torre modernista Mossèn Tor celebra el seu centenari

CAMPDEVÀNOL
girona

Carolina Maria de Jesús: la veu de les ‘faveles’ al Pepe Sales

girona
música

Júlia Ensesa, sola i sense por

girona
música

Adrià Puntí canta a la Cellera durant gairebé tres hores, a l’escenari i entre el públic

la cellera de ter
llibres

Harari radiografia el poder de la informació i la IA

barcelona
art

Francesc Domingo, l’artista bandejat per no ser burgès i per defensar Catalunya

barcelona
ARTS EN VIU

El Molino insisteix a oferir sopar i copes, ara, amb música en directe

BARCELONA
Montse Frisach
Periodista i crítica d’art

“L’art català no s’ha venut suficientment bé al món”

Barcelona