Cultura

Martí Gironell guanya el Nèstor Luján amb una novel·la sobre la Guerra del Francès

El periodista i filòleg Martí Gironell, autor d'El pont dels jueus, ha guanyat el premi Nèstor Luján de novel·la històrica amb una obra ambientada en la Guerra del Francès i protagonitzada per un bandoler conegut en l'època pel sobrenom de Boquica.

El llibre, La venjança del bandoler, narra les aventures de Josep Pujol i Barraca, un bandoler nascut a Besalú (Garrotxa) el 1778 i executat a Figueres (Alt Empordà) el 1815.

La història transcorre gairebé exclusivament a la comarca de la Garrotxa i els voltants de Besalú, poble natal tant del bandoler que protagonitza el llibre com del seu escriptor, Martí Gironell, que ja va situar la seva anterior novel·la en aquests paratges.

"La història el considera un traïdor, però cal tenir en compte que la història l'han escrit els patriotes, els defensors del bàndol espanyol, i les coses no solen ser ni blanques ni negres", ha explicat Gironell.

El Premi Nèstor Luján, convocat per l'editorial Columna el 1997, el va guanyar l'edició anterior Rafael Vallbona, amb l'obra Forasters.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.