Cultura

El MNAC obre una nova sala dedicada a les avantguardes catalanes dels anys trenta

Art

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) ha inaugurat aquest dijous una nova sala dedicada a les avantguardes catalanes dels anys trenta, que incorpora obres dels anys anteriors a la Guerra Civil dels artistes Antoni Clavé, Jaume Sans, Artur Carbonell, Lamolla i Salvador Ortiga, que comparteixen espai amb objectes de poètica surrealista de Leandre Cristòfol i l'escultura 'Dones entrellaçades' d'Àngel Ferrant, que ja formaven part del fons del museu. En la mateixa sala, al costat de les dedicades a Picasso i Juli González, també es mostren fotografies de Pere Català Pic, Emili Godes i Josep Masana.

Els artistes de les avantguardes catalanes de principis del segle XX ja tenen el seu racó al MNAC, l'espai d'exhibició el patrimoni català, gràcies a les "complicitats amb les famílies", segons explicava la directora del museu, Maite Ocaña, en la presentació de la nova sala.

Per a Maite Ocaña, "les adquisicions són l'essència d'un museu", per això s'ha mostrat molt satisfeta de presentar la nova sala, que consta de 29 peces, 12 de nova adquisició, algunes d'elles en dipòsit amb opció de compra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.