Cultura

El Parlament cridarà el president del CAC per avaluar el pluralisme de TV3

Tots els grups parlamentaris han aprovat sol·licitar la compareixença del president del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), Josep Maria Carbonell, perquè valori el pluralisme dels mitjans públics i en especial de TV3. Per motius diferents, en la sessió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que s'ha fet aquest divendres, els diputats dels partits del govern, PSC, ERC, ICV, i els de l'oposició, CiU, PP i Ciutadans, han coincidit en demanar al CAC que informi sobre les mesures per garantir la pluralitat i l'objectivitat en el tractament de l'activitat política als mitjans.

Els diputats han votat una sol·licitud perquè Josep Maria Carbonell valori el pluralisme i l'objectivitat dels mitjans públics al Parlament, a petició de Ciutadans, que ha esgrimit l'informe que va presentar l'octubre passat el president del CAC, que assenyalava que aquest partit només havia aparegut 26 segons en els informatius de TV3 entre els mesos d'abril i juny del 2008.

Els altres grups de l'oposició també hi han votat a favor. Des de CiU, Joana Ortega considera positiva qualsevol compareixença del CAC si "pot ajudar a millorar la pluralitat" als mitjans públics, i per Santi Rodríguez, diputat del PP, caldria que Carbonell avalués la "qualitat" de la informació de cada partit, a més de la quantitat.

Els partits que formen part del govern també han donat suport a la compareixença del president del CAC, perquè consideren que és un fet habitual que Carbonell doni explicacions a la cambra catalana de la gestió del CAC, definit com l'autoritat independent de regulació de la comunicació audiovisual de Catalunya.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.