Cultura

Brussel·les denuncia l'Estat espanyol davant la justícia europea per un excés de publicitat a les televisions

Comunicació

La denúncia a la justícia europea és el darrer pas del procés d'infracció que Brussel·les va iniciar al juliol del 2007. Segons la Comissió, les principals cadenes de televisió públiques i privades a Espanya "superen sistemàticament el límit dels 12 minuts per hora" i el govern no ha fet res per evitar-ho.

La comissària europea de Societat de la Informació i Mitjans de Comunicació, Viviane Reding, ha qualificat de "bombardeig" l'excés d'anuncis a les televisions espanyoles. "A banda dels efectes negatius que poden tenir (els anuncis) sobre la despesa en publicitat, una de les principals fonts de finançament de la televisió en obert, aquest bombardeig constant és perjudicial pels espectadors", ha assegurat.

La Comissió demanarà al Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees que obligui l'Estat espanyol a adoptar les mesures necessàries per assegurar que les televisions compleixin amb la directiva en matèria de publicitat i que "els ciutadans espanyols puguin gaudir de les nits davant el televisor de la mateixa forma que la resta de ciutadans comunitaris". Brussel·les considera que els governs estatals són els encarregats de fer complir les normatives europees. En cas d'incompliment, sempre es denuncia l'Estat i no els organismes, empreses o governs regionals i locals que cometen la infracció.

Segons l'executiu comunitari, l'Estat ha interpretat de forma errònia la directiva de televisió sense fronteres en definir el concepte d'espai publicitari amb un criteri massa restrictiu. El que provoca aquest criteri és que alguns tipus de publicitat, com ara els anuncis de telepromoció i els publireportatges de curta durada, quedin exclosos del límit dels 12 minuts per hora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.