Cultura

La nit que atura el món

El contracte que regeix les retransmissions en directe dels partits de la Lliga de futbol atorga a La Sexta drets d'exclusivitat sobre un dels Barça - Reial Madrid i sobre un dels partits en què s'enfrontaran els dos Madrid, l'Atlètic i el Reial. Això fa que aquesta nit de dissabte tan assenyalada, en què serà fàcil trobar lloc als restaurants i no trobar cua als cinemes, TV3, excepcionalment, no tingui futbol en directe.

Per compensar aquesta mancança, la televisió pública catalana ha programat, pels volts de la mitjanit, una edició especial d'El vestidor en què, més enllà de la glossa del resultat amb què se saldi l'enfrontament que tindrà lloc a la gespa del Camp Nou -que sí que es podrà seguir en directe a través de la freqüència de La Sexta-, hi haurà com a incentiu l'estrena d'un mecanisme de grafisme virtual que permetrà analitzar la repetició de les jugades amb imatges reals, des de tots els angles de visió possibles.

Segons ha fet saber Televisió de Catalunya, "aquest nou sistema ha estat desenvolupat per una companyia suïssa capdavantera en el sector tecnològic que ofereix els seus serveis a canals de renom com ara l'ESPN nord-americà". L'ESPN està especialitzat en les retransmissions esportives.

La posada en marxa del nou sistema de grafismes presenta com a avantatge més notable la possibilitat d'oferir una reproducció detallada dels moments del partit que se seleccionin i fer de manera virtual les repeticions de les jugades.

Aquesta edició especial d'El vestidor s'afegeix a la resta de propostes amb què Televisió de Catalunya segueix el clàssic a través del seguit de canals que gestiona.

TV3, el 33 i el 3/24
Així, la informació prèvia se servirà a través de TV3, Esports 33, que constitueix el gruix de la programació de cap de setmana del 33, i el canal de notícies 3/24.Els tres canals de TVC dedicaran en total 10 hores de programació al partit, amb connexions amb els punts d'interès informatiu.

D'altra banda, el seguiment del Barça-Madrid no és l'única cita futbolística de la jornada: el 33 retransmetrà en directe, a partir de les vuit del vespre, el València-Espanyol que es juga a Mestalla i, a partir de dos quarts de set, el Celta-Saragossa, de Segona Divisió A.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.