Grocs i incansables
Televisió
Els Simpson, que viuen atrapats en un fenomen temporal que només té acumulacions de present, que generalment obvia el passat i que tendeix a prescindir del futur -els dibuixos animats permeten l'eternitat inalterable-, s'apunten en el compte propi un d'aquells rècords televisius que atorguen prestigi i renom als actors tridimensionals: només la impossibilitat de Matt Groening de seguir alimentant les seves criatures evitarà que Los Simpson sigui la sèrie que ha ocupat en més ocasions la franja de màxima audiència a la televisió dels Estats Units.
Això serà així perquè la productora que acull la família groga, la Fox, ha decidit contractar dues noves temporades de Los Simpson.
Si aquesta decisió es tradueix en dades, el resultat final s'obté d'afegir 44 als 449 episodis de vida de la sèrie: seran, així, 493 episodis, a tocar dels 500, una fita d'aquelles que tendeix a venir de gust celebrar en la indústria de la televisió, cada cop més sotmesa a les vel·leïtats de la provisionalitat.
El perill groc
La proesa groga redueix a la segona posició el fins ara titular del rècord de permanència a la franja de prime time, la sèrie Gunsmoke, un western que es va començar a emetre el 10 de setembre del 1955 i que va proporcionar distracció -no sempre en la franja de màxima audiència- fins a la primavera del 1975 a través de les peripècies a què els guions sotmetien el xèrif Matt Dillon -cap relació amb l'actor homònim.
Aquests vint anys de pantalla no són un repte per a Matt Groening i els seus ninots, perquè la presentació en societat de la família va tenir loc el 1990.
Dinou anys després, els Simpson segueixen units i les dues temporades de feina que tenen assegurades -l'onada d'EROs no els arrencarà de la petita pantalla, a ells- els garanteixen assolir noves fites.
La llista de víctimes de l'eficàcia dels Simpson a l'hora de passar pels audímetres, a més de Gunsmoke, inclou sèries com ara Els Picapedra i Llei i ordre .