Cultura

L'escriptor Francisco Casavella, últim premi Nadal, mor als 45 anys

L'escriptor barceloní Francisco Casavella, guanyador de l'última edició del premi Nadal amb la novel·la Lo que sé de los vampiros, ha mort aquest dimecres a Barcelona als 45 anys a causa d'un atac al cor, ha informat l'editorial Destino.

Casavella, el veritable nom del qual era Francisco García Hortelano, estava considerat una de les veus més prometedores de l'última narrativa espanyola.

L'escriptor barceloní va publicar, entre d'altres, les novel·les El triunfo (1990), Quédate (1993) i El día del Watusi (2002-2003), apareguda en tres parts titulades Los juegos feroces, Viento y joyas i El idioma imposible, abans de guanyar el passat dia 6 de gener la 64a edició del premi Nadal amb Lo que sé de los vampiros.

Amb aquesta obra, l'autor pretenia donar valor a un tipus de novel·la històrica que permet oferir al lector "una filosofia de la història".

La novel·la, publicada per Destino, segueix els passos de Martín de Viloalle, qui assumeix durant la seva vida les conseqüències de l'única decisió presa amb plena llibertat: acompanyar els jesuïtes expulsats d'Espanya el 2 d'abril de 1767.

Casavella va desenvolupar també la seva feina de col·laborador al suplement de llibres d'El País i en altres mitjans de comunicació, compaginant l'escriptura de novel·les amb la de guions, com ara El triunfo, dirigida per Mireia Ros; Volverás, d'Antonio Chavarrías; o Antártida, l'opera prima de Manuel Huerga.

"Cada vegada m'adono més que la novel·la que prefereixo és una forma elaborada de la tragicomèdia", va afirmar l'autor català al rebre el premi Nadal l'última nit de Reis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.