Cultura

El Museu d'Art de Girona mostra la influència grega en artistes catalans

Art

El Museu d'Art de Girona acollirà des d'aquest dijous i fins al 30 d'agost una exposició que proposa un viatge artístic, històric i cultural a través de la influència dels cànons grecs de l'art català durant els segles XIX i XX.

La mostra, titulada Fascinació per Grècia. L'art a Catalunya dels segles XIX i XX, s'emmarca en els actes que s'han celebrat a tot Catalunya amb motiu del centenari de les excavacions a Empúries i del descobriment, a la tardor de 1909, de l'escultura de l'Escolapi.

Al Museu d'Art de Girona es podran admirar, com ha explicat el director del museu, Josep Maria Trullén, més d'un centenar d'obres procedents de col·leccions privades i museus de tot l'Estat, com el Museu del Prado, el Museu Picasso, la Fundació Miró, el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i el Centre d'Art Reina Sofia.

En l'exposició s'hi poden veure obres de Miró, Picasso, Dalí, Casanovas, Campeny i Fortuny, entre les que destaquen el Cap d'Apol·lo hel·lenístic, conegut com a Venus d'Empúries, i Safo llançant-se al mar, de Miquel Carbonell (és la primera vegada que aquesta obra es pot veure a Catalunya).

A més hi ha referències d'escriptors i poetes de Catalunya que "van quedar marcats per la tradició cultural grega", com ara Jacint Verdaguer, Carles Riba i Salvador Espriu.

El director del Museu d'Art de Girona també ha concretat la nova filosofia del museu. Després de tenir tancada la sala d'exposicions durant un any i mig, l'objectiu és "convertir aquest museu en un referent com el Grand Palais de París". Trullén ha assegurat que prefereixen "fer una sola exposició a l'any, però que sigui molt important".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.