Cultura

'La persistència de la memòria' de Dalí arriba per primera vegada a Catalunya

Art

La persistència de la memòria, un dels olis més coneguts i venerats de Salvador Dalí, es pot admirar des d'aquest divendres i fins al 18 de març al Teatre Museu Dalí de Figueres gràcies al préstec temporal del Museu of Modern Art (MoMA) de Nova York.

L'obra, pintada l'any 1931 entre Cadaqués i París, és coneguda popularment com Els rellotges tous i està considerada una de les peces clau del moviment surrealista.

"Estem encantats de fer possible que aquesta obra viatgi per primera vegada a la ciutat natal de Dalí, on no s'havia exposat mai abans i tampoc a enlloc de Catalunya o de l'Estat espanyol. És un vertader privilegi", ha comentat amb entusiasme el director del Museu Dalí, Antoni Pitxot.

"Ens trobem davant el quadre més famós de Salvador Dalí, i això ho podem afirmar amb tota rotunditat", ha continuat Pitxot, que considera que amb el pas dels anys i gràcies a la seva gran qualitat tècnica i sorprenent temàtica, La persistència de la memòria ha esdevingut una imatge familiar en el nostre imaginari "que ha deixat una inesborrable petja en la història de l'art del segle XX".

Dalí pinta el quadre amb només 27 anys i, tot i les seves reduïdes dimensions, 24x33 centímetres, aconsegueix crear una de les pintures més representatives del seu estil surrealista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.