Cultura

Teatre Romea estrena una adaptació moderna de 'Terra Baixa' d'Àngel Guimerà a Atrium Viladecans

La nova coproducció de Teatre Romea i l'Ajuntament de Viladecans, Terra Baixa, d'Àngel Guimerà (1845-1924), s'estrenarà aquest divendres a Atrium Viladecans (Baix Llobregat). Es tracta d'una transgressora adaptació d'una de les obres més emblemàtiques del teatre català.

La direcció de l'adaptació recau en l'alemany Hasko Weber, mentre que la dramatúrgia corre a càrrec de Kekke Schmidt. "Em rondava pel cap des de feia anys una revisió de Terra Baixa, des de molt abans que vingués a viure al Baix Llobregat", ha assenyalat aquest dimarts en roda de premsa el director artístic de Teatre Romea, Calixto Bieito. "Una mirada contemporània sobre grans textos clàssics", ha definit Bieito el seu propòsit.

Com passa al text original, de més de cent anys d'antiguitat, l'adaptació de Teatre Romea aborda dos temes recurrents de Guimerà: el conflicte passional i la rebel·lió contra els poders establerts. El triangle amorós integrat per Sebastiá (interpretat per Joel Joan), Marta (Roser Camí) i Manelic (Babou Cham) pren elements habituals a l'època postmoderna: les relacions de poder i d'abús estan molt presents a la trama.

A la nova Terra Baixa es produeix un matrimoni de conveniència entre Manelic -interpretat per un actor negre- i Marta. "Això beneficia clarament l'immigrant", ha indicat el director de l'adaptació, Hasko Weber, qui ha recordat que els interessos econòmics també estaven presents a l'obra de Guimerà. "Marta no és lliure, està arrossegada, d'un cantó a l'altre, pels personatges de Sebastià i Manelic", ha declarat Weber. D'aquesta manera, l'immigrant subsaharià, sense papers, acaba sentint-se molt atret per la protagonista de l'acció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.