Cultura

Del paper al cel·luloide

Cinema

A l'octubre, El Capitán Trueno deixarà les vinyetes per viure en carn i ossos a La Ciutat de la Llum d'Alacant, a les ordres del cineasta valencià Pau Vergara. L'heroi més universal del còmic a l'Estat espanyol arribarà a les pantalles l'estiu de 2010.

El Capitán Trueno, creació de l'escriptor català Víctor Mora (Barcelona 1931), -els dibuixos són del valencià Ambrós- va publicar-se entre el 1956 i el 1968, i va arribar a 375.000 exemplars setmanals. L'èxit va ser tan gran que els autors van haver de comptar amb la col·laboració d'altres guionistes i dibuixants per satisfer la demanda dels lectors d'El Capitán Trueno, que s'editava també a Portugal, França, Alemanya i Grècia.

Un dels fidels seguidors va ser precisament qui en serà el director de la primera versió cinematogràfica. Pau Vegara, autor de documentals com Más allá de la alambrada i el curtmetratge Hands, assegura a l'AVUI ser-ne fan des dels 15 anys. Recorda com el seu pare, copropietari de la històrica cartellera de cine de València, la Túria, li va dir que "s'hauria de fer una pel·lícula de Trueno" i ara s'emociona de pensar que la farà ell.

El jove director, que no dissimula la vocació comercial de la pel·lícula -Elsa Pataki donarà vida a Sigrid, "per aclamació via mail dels seguidors -assegura-, i està per desvelar l'actor internacional, guapo i atractiu que encarnarà l'heroi" -creu que El Capitán Trueno reuneix els elements per set dut a la pantalla i convertir-se en un èxit que atrapi l'espectador. Vergara promet "acció, aventures i efectes visuals", ingredients dels quals no va sobrat el cine espanyol, que, segons Vergara, responsable també del guió, ofereix "sempre el mateix".

Després d'un parell d'anys buscant productors, l'empresa de Pau Vergara, Maltés Producciones, ha trobat amb qui afrontar els 11 milions de pressupost: Sorolla Films, coproductor d'Astèrix als jocs olímpics. El fet que el gegant Disney anunciés que s'encarregarà de la distribució va accelerar la confiança en el projecte de Vergara, que tindrà un aspecte visual en què es barrejaran Pirates del Caribe i 300, sense deixar de ser fidel als personatges ideats per Víctor Mora que acompanyen el Capitán Trueno: la reina Sigrid, el rude i golafre Goliath i el més bromista Crispín.

Per a tots els públics
La pel·lícula, "pensada per a tots els públics", té vocació internacional perquè el protagonista "és un heroi que lluita pels valors universals, la justícia, la igualtat, contra la tirania i a favor dels pobres". Uns valors exportables a tot el món, més encara quan es compta amb un pes pesant com Disney, que es reserva la distribució. Vergara no vol ubicar El Capitán Trueno geogràficament perquè al seu parer és un "apàtrida".

Aquest és el tercer intent que es fa de portar al cel·luloide El Capitán Trueno després que ja ho provés Filmax, que va encarregar inicialment el projecte al cineasta basc Juanma Bajo Ulloa.

La cinta, que es filmarà íntegrament en anglès i en la qual es preveu la participació d'actors i actrius valencians, ja ha estat venuda a més de 53 països d'Europa, Àsia i Llatinoamèrica, entre els quals Rússia, l'Índia i Turquia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.