Cultura

El Gremi de Llibreters abandona l'organització de la Setmana del Llibre en Català

El Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya ha anunciat que es retira de l'organització de la Setmana del Llibre en Català perquè els canvis que s'han fet per a aquesta edició del 2009 van "en detriment" de l'esdeveniment i "desvirtuen" els seus objectius fundacionals, ha notificat aquest col·lectiu.

Els llibreters catalans són contraris a que la Setmana se celebri en una ciutat que no sigui Barcelona -a partir d'aquest 2009 es farà per primer cop fora de la Ciutat Comtal, a Sant Cugat del Vallès- perquè Barcelona li dóna "simbolisme, difusió i dimensió" com cap altra.

A més, el gremi ha rebutjat que la direcció de l'esdeveniment l'esculli la presidència de la Setmana del  Llibre en lloc de la comissió, i ha criticat que "l'intent" de l'organització de "disminuir la presència de llibres de fons editorials en català" en benefici de l'oferta de títols actuals, i de programar activitats amb la finalitat de transformar la Setmana en "un festival".

El Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya ha format part de la comissió organitzadora de la Setmana del Llibre en Català des de que es va crear, el 1983, com una festa per al lector a Barcelona i amb el patrocini de l'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC).

La Setmana del Llibre Català presenta aquest dilluns la nova edició del certamen i la programació, que se celebrarà del 6 al 15 de març a Sant Cugat del Vallès.

Amb la retirada del Gremi de Llibreters, la Setmana del Llibre en Català només estarà organitzat per la Cambra del Llibre de Catalunya amb la col·laboració de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, el Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya, i el suport de l'ICIC i l'Ajuntament de Sant Cugat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.