Cultura

La Plataforma per la Llengua surt de gira amb dues exposicions per fomentar el català

Llengua

La Plataforma per la Llengua surt de gira per Barcelona amb dues exposicions per fomentar la llengua, una dirigida als nouvinguts provinents de sud-amèrica, titulada El català? És chévere, i l'altra destinada als mateixos catalans, sota el nom 'Obre't en català', en clara referència a la tendència a parlar en castellà a les persones que vénen de fora.

A través d'una dotzena de plafons amb fotografies i text, l'exposició explica alguns aspectes de la llengua catalana, inclou apunts sociolingüístics i mostra els avantatges que obtenen els que adopten la llengua del país, amb l'esquer inicial de José Luis Negro Páez, un jugador d'hoquei sobre patins d'origen argentí, que fa catorze anys que viu aquí i parla català.

En la presentació, que s'ha fet aquest divendres al Parlament de Catalunya, el coordinador de la Plataforma, Daniel Mundet, ha explicat que la intenció és promoure el català com a eina de cohesió social, en la línia de la campanya d'acollida lingüística de la organització.

Per tancar l'acte, el president del Parlament, Ernest Benach, ha fet una reflexió sobre els aspectes positius de la pluralitat i la diversitat, i ha convidat a veure'ls com una oportunitat i no pas una amenaça. També ha manifestat que el català ha d'aconseguir uns "nivells d'ús habitual i d'idèntica dignitat que té qualsevol altra llengua normalitzada en el seu àmbit territorial", a la vegada que "de respecte a l'exterior".

L'itinerari comença a la Biblioteca Ignasi Iglesias del barri de Sant Andreu, on es podrà visitar del 6 al 24 de febrer, continuarà al Centre Cívic Pati Llimona, del 25 de febrer al 3 de març, i després s'instal·larà al Palau Robert, a partir del 3 de març. També es podrà veure a la Federació d'Entitats Llatinoamericanes de Catalunya i al Centre Bolivià Català al Centre Cívic Drassanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.