Cultura

Sónar Kids s'emancipa

Jordi Labanda, Josep Abril i Guillamino, protagonistes de la 2a edició del festival que se celebrarà el 12 i 13 de juny vinent

Explica el dissenyador de moda Josep Abril que l'any passat, després de passar el dia amb les seves dues filles a la primera edició del Sónar Kids, li van venir tantes ganes "d'estar a l'altra banda" que a la sortida ell mateix es va postular als organitzadors per participar-hi aquest any com a creador. Un desig que farà realitat el 12 i 13 de juny al CCCB i al Macba en una segona edició del festival que aquest any comença a "caminar sol" i s'emancipa del Sónar, que se celebrarà del 17 al 19 de juny.

Les dates no és l'únic que ha canviat; també ho ha fet la configuració del festival: s'han duplicat les activitats perquè "no es produeixin les cues que hi va haver l'any passat" i s'han canviat alguns dels espais perquè s'adaptin més a les necessitats del públic.

En l'apartat d'experiències creatives, a més del taller de Josep Abril, en què nens i nenes a partir de 6 anys hauran de transformar una peça de vestir per fer-ne una altra de nova que acabaran posant-se, el Sónar Kids 2010 comptarà amb altres creadors de primera línia com l'il·lustrador Jordi Labanda, que no ha pogut resistir la temptació de repetir experiència. "És molt enriquidor i agraït treballar amb nens, perquè són les persones que treballen amb més llibertat", diu Labanda, que crearà un mural gegant en una paret del Macba.

La mateixa motivació és la que ha portat el músic Guillamino a crear el projecte 0>100, una experiència interactiva i simultània entre músics i nens de quatre ciutats catalanes: Barcelona, Granollers, Lleida i Olot. I és que la música continua sent l'eix vertebrador del Sónar Kids, que aquest any presenta una programació plena de concerts i sessions de DJs amb noms com el finlandès Jimi Tenor; The Pinker Tones -que faran una sessió especial com a The Pinker Selectors-; el mallorquí Joan Miquel Oliver, l'expert en rumba i gypsy-soul Txarly Brown i Electrotoylets, entre d'altres. Tots ells "adaptaran el seu discurs musical per al públic infantil", assegura el codirector Enric Palau.

També hi participaran un parell de companyies de ball: Unity Common, que repeteix, i Brodas, amb un espectacle de street dance que està cridat a ser el hit del festival.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.