Cultura

El Primavera Sound posa el punt i final amb una nit coronada pels Pet Shop Boys

Més de 100.000 persones, 194 bandes i 240 actuacions són les contundents xifres de la desena edició del Primavera Sound

Més de 100.000 persones, 194 bandes i 240 actuacions. Aquestes són les contundents xifres de la desena edició del Primavera Sound, un festival que tanca aquest dissabte a la nit les seves portes després de tres intensos dies de música en directe.

La darrera jornada prometia un cartell no menys vistós i exhaustiu que el d'aquest divendres encapçalat pels Pet Shop Boys, The Charlatans i Orbital. Al voltant de 35.000 persones han tornat a omplir el Fòrum per gaudir amb una bateria d'actuacions inesgotable, des de les quatre de la tarda i fins a altes hores de la matinada.

El retorn dels nord-americans Sunny Day Real State, banda pionera de l'emo' rock dels 90, ha estat un dels punts àlgids de la nit.

Orbital ha protagonitzat, a les tres de la matinada, el darrer gran concert de la desena edició del Primavera Sound. Dues hores abans ho feien els Pet Shop Boys, possiblement el cap de cartell amb majúscules del festival. I encara abans, uns altres veterans com els britànics The Charlatans ocupaven l'escenari San Miguel per oferir un altre dels grans concerts de la nit. Els britànics han actuat a Barcelona repassant les cançons del disc amb què van debutar, Some Friendly, editat l'any 1990.

Del panorama català, aquest dissabte repetien Standstill i a l'escenari Minimúsica debutaven El petit de Cal Eril, Manos de Topo o Le Pianc. A mitjanit, ho feien els barcelonins Za! amb un rock inclassificable que no deixa indiferent a ningú.

A l'Auditori del Fòrum, pensat per actuacions més reposades o amb elements escenogràfics que requereixen un espai tancat i ben acondicionat, s'hi havia programat l'espectacle Camaron. La Leyenda del Tiempo 30 años después. Amb producció i direcció musical de Chicuelo, amb el cantaor Duquende com a protagonista de l'espectacle i la col·laboració de la bailaora Rafaela Carrasco.

Els nord-americans Suny Day Real Stat' han protagonitzat una actuació molt esperada i sentida, i és que el grup liderat per Jeremy Enigk ha renascut darrerament després d'haver marcat, durant els anys 90, un abans i després dins l'escena independent com a pioners de l''emo'.

Acaba el Primavera Sound, i ho fa havent superat les expectatives d'assistència dels propis organitzadors i, almenys, havent satisfet les d'un públic massiu. Amb l'afluència de gent més gran que ha tingut mai el certamen, la organització ha anunciat que és moment de "créixer d'altres maneres", diversificant l'oferta per la ciutat de Barcelona i sense la pretensió de superar la xifra de 100.000 persones que han assistit al recinte del Fòrum al llarg de tres dies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.