Cultura

TV3 resisteix bé l’embat de la TDT

Amb la TDT, les audiències s’han fragmentat menys a Catalunya que a la resta de l’Estat i TV3 és líder per sisè mes seguit, amb el futbol com a gran protagonista

El panorama de les audiències televisives a Catalunya no ha patit grans canvis en el primer mes sense televisió analògica i amb la plena implantació de la TDT. Els nous canals digitals no han pres excessiva quota de pantalla als canals generalistes a Catalunya, on a l’abril TV3, encara que ha perdut un 1,6% respecte al març, ha sigut sent líder per sisè més consecutiu, per davant de Tele-5, TVE-1 i Antena 3.
Cal ressenyar, però, que a la resta de l’Estat l’arribada d’alguns canals de la TDT ha servit per fragmentar l’audiència, de manera que canals autònomics com Canal Sur, Televisión Murciana, Canal 9 i Euskal Telebista han perdut pistonada i han registrat mínims històrics. En aquest sentit, el que ha resistit millor és TV3, sobretot gràcies al futbol, que ha tornat a ser el gran dominador en el top ten dels programes més vistos.
Efectivament, d’aquests deu programes, set corresponen a partits de futbol. En concret, a l’anada i tornada de l’apassionant semifinal de Champions Barça-Inter; el no menys interessant Madrid-Barça de Lliga, la pròrroga del Liverpool-At. Madrid a les semifinals de la Lliga Europa, i un previ dels quarts de final de la Champions entre el Barça i l’Arsenal. I encara un vuitè espai, el Crackòvia, també gira al voltant del món del futbol. Només un espai informatiu, el Telenotícies vespre, i un altre d’humor, l’APM?, han aconseguit un lloc en les posicions d’honor de la llista dels més vistos, enmig del futbol.
Un dels canals que han cedit terreny a Catalunya amb l’apagada analògica és TVE-2, i també es dóna el cas que, a la resta de l’Estat, el segon canal de Televisió Espanyola ha tingut una quota de pantalla del 3,1%, que significa el seu mínim històric mensual. És així com aquest canal generalista ha vist com l’atrapava Clan TVE, el canal de dibuixos animats que sempre s’ha emès per la TDT. n


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.