Cultura

'Celda 211' del mallorquí Daniel Monzón, pel·lícula amb més candidatures als premis Goya

Mar Coll, amb 'Tres días con la familia', candidata a millor directora novell

El drama Celda 211 del director mallorquí Daniel Monzón que narra la història d'un funcionari de presons que es veu atrapat en un motí és el llargmetratge amb més candidatures als premis Goya del 2010, segons ha fet públic aquest dissabte l'Acadèmia del Cine. N'ha obtingut setze, tres més que la que serà la seva principal competidora, Ágora, pel·lícula sobre les revoltes d'Alexandria dirigida per Alejandro Amenábar.

Cal destacar també la candidatura de la catalana Mar Coll (Barcelona, 1981) com a millor directora novell amb el seu treball Tres días con la familia. Per la participació en aquest film també opta a un Goya l'actriu Nausicaa Bonnín, popular pel paper de Sandra a El cor de la ciutat.

També cal destacar la candidatura de l'actor català Jordi Mollà per la seva participació en la pel·lícula El cónsul de Sodoma en la categoria de millor interpretació masculina protagonista. La catalana [REC]2 de Jaume Balagueró opta també a un Goya als millors efectes especials. El film d'Isabel Coixet, Mapa de los sonidos de Tokio opta al guardó al millor so.

D'altra banda, dues de les altres pel·lícules preferides són El baile de la victoria de Fernando Trueba, que ha obtingut nou candidatures als Goya i El secreto de tus ojos de l'argentí Juan José Campanella, que està present en vuit categories.

Per saber el veredicte final caldrà esperar al pròxim 23 de gener, quan s'entregaran els premis en una gala presentada per Andreu Buenafuente.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.