Cultura

El CAC ultima la instrucció que limitarà la publicitat a la ràdio pública

El president de l'organisme, Ramon Font, assegura que estarà enllestida a la primavera

La instrucció que està elaborant el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) per "limitar" la publicitat de la ràdio pública catalana estarà enllestida "aquesta primavera", segons ha anunciat aquest dilluns el president d'aquesta entitat, Ramon Font, en una conferència oferta a Tribuna Catalunya.

En el col·loqui posterior a la conferència, organitzada per Nova Economia Fòrum, Font ha aclarit que la legislació catalana no permet la prohibició de la publicitat a la ràdio pública, de manera que la reglamentació que està preparant el CAC només "limitarà" la seva emissió.

"Aquesta limitació no ha de ser necessàriament de temps, sinó que també pot ser de format", ha afegit el president de l'òrgan regulador dels mitjans audiovisuals catalans.

En la seva al·locució, Font també s'ha referit a l'apagada analògica, que acabarà el 3 d'abril, i ha reconegut que "el mapa definitiu serà molt diferent del que es va dibuixar fa quatre anys, quan es van donar les concessions".

La crisi ha obligat molts operadors a replantejar-se les seves polítiques empresarials i alguns ja han tornat les concessions, com és el cas del grup Planeta, de Vocento a Barcelona i de Prisa, que ha tornat els tres canals de Localia.

En aquest sentit, Font ha indicat que "el model de televisió de proximitat està resultant de difícil aplicació per la crisi i per les dificultats que alguns ajuntaments estan tenint per agrupar-se i posar en marxa projectes conjunts".

Això no obstant, aquestes dificultats "no suposen un fracàs del model", sinó "una adequació a les circumstàncies, que els operadors han d'assumir amb naturalitat", ha dit.

Segons la seva opinió, el mapa que es va dibuixar fa quatre anys, amb 96 canals digitals a Catalunya, estava "probablement sobredimensionat", per la qual cosa ha recomanat que "renunciïn a les seves freqüències aquells operadors que no estiguin en condicions de complir els compromisos".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.