Cultura

Manel Fuentes torna a l'assalt

El periodista català estrena diumenge Malas compañías (La Sexta), un espai que combinarà l'humor amb la informació i els reporters intrèpids

"A la tele només hi vaig a fer coses en què crec", sentenciava Manel Fuentes en una entrevista a l'AVUI de fa gairebé dos mesos, poc després de trencar el contracte que el vinculava a Tele-5.

En aquell moment ja tenia un nou projecte en ment i des de llavors han sorprès col·laboradors del futur programa en situacions totalment inversemblants, que fins i tot, en una ocasió, van acabar amb membres de l'equip a comissaria després que un actor simulés un atracament.

Molt de soroll previ i, finalment, tot ha quadrat i està preparat: Malas compañías, una producció de Cuatro Cabezas, s'estrenarà diumenge després de Salvados a La Sexta.

El resultat dels mesos de feina és una barreja d'estils. El programa vol agafar elements de la part més irreverent i directa del Caiga quien caiga (CQC), que ja va presentar Fuentes a Tele-5, però també elements de La noche con Fuentes y Cía., com ara l'entrevista, i afegir-hi punts més informatius -que no hauran d'anar necessàriament lligats a l'humor- i reportatges d'actualitat.

La carta de presentació d'aquesta proposta s'ha pogut tastar en petites dosis aquests dies. L'última mostra: el número musical que Fuentes va dedicar a Esperanza Aguirre en un acte oficial i el pensament que un membre de l'equip va situar -en format còmic- sobre el cap de José María Aznar i que ironitzava sobre la crisi i el moviment del No a la guerra.

Els reporters posant personatges públics en situacions complicades i les entrevistes són dos dels elements que donaran cos a aquest espai. "És un pas més en el format de Caiga quien caiga; ara ens hem reinventat i hem barrejat coses que ens agradaven", explica Fuentes, que remarca que han tingut "la llibertat de poder crear un programa des de zero i no haver d'adaptar-ne un de ja existent".

El programa vol resseguir l'actualitat "tenint molt en compte el punt de vista ciutadà". Així, el pes de la informació política serà més baix que a CQC. I les males companyies que s'anuncien en el títol són una llarga llista de col·laboradors amb noms com ara el d'Estíbaliz Gabilondo (la primera dona reportera del CQC), Susanna Bergés (Boqueria 357, Oik mntens?) i l'humorista Txabi Franquesa, entre d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.