Cultura

Daniel Monzón rebrà el Premi Ramon Llull 2010

El govern de les Balears valora la valuosa aportació a la divulgació de les Illes arreu del món

Un any més el govern de les Illes Balears atorga 27 Premis Ramon Llull a les persones naturals o jurídiques que hagin destacat en els serveis prestats a les Illes Balears. L'objectiu és premiar la labor individual o col·lectiva de les persones que hagin dut a terme en els àmbits cultural, esportiu, jurídic, empresarial, cívic, humanitari, d'investigació, d'ensenyament i lingüístic. També es premia amb sis medalles d'or els ciutadans il·lustres de les Illes i es reconeixen els mèrits en què han excel·lit i enaltit tots els valors que els han caracteritzat en el procés de redreçament cultural, social o polític de les nostres illes.

Aquest 2010, el director de la pel·lícula 'Celda 211', el mallorquí Daniel Monzón, rebrà el Premi Ramon Llull de mans del govern de les Illes Balears en reconeixement de la seva trajectòria professional en el cinema i la valuosa aportació a la divulgació de les Illes arreu del món. El govern balear també premiarà a l'Associació Voltor, amb motiu de la commemoració del 25è aniversari de la recepció de TV3 a les Illes Balears, aconseguida el juliol de 1985 després d'una gran mobilització popular juntament amb altres entitats i institucions, i per la valuosa tasca desenvolupada en l'àmbit de normalització lingüística en els mitjans de comunicació.

Altres guardonats amb aquest premi són la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, l'Associació Hotelera de Menorca i Federació Empresarial Hotelera d'Eivissa i Formentera, en esdevenir un referent de qualitat dels establiments hotelers de les Illes. També rebrà un guardó l'enòloga i filòloga Bàrbara Mesquida, en reconeixement a la seva capacitat emprenedora i la seva vitalitat a l'hora de continuar amb el llegat familiar d'una empresa vinatera de referència a les Balears. El pianista Joan Moll Marquès i el comunicador Juan Luís Sánchez, juntament amb Sor Enriqueta Garriga i la germana Marta Monfort rebran també un guardó. El govern, premiarà, a més a altres personalitats com el qui fou rector de la Universitat Autònoma de Barcelona entre 2002 i 2008, Lluís Ferrer Caubet, això com La Sonrisa Médica, el Col·legi Públic de Pràctiques i l'equip paralímpic que participà en els Jocs Olímpics de Pequín de 2008.

El govern de les Illes Balears concedeix una Medalla d'Or a les associacions sense finalitat de lucre, com el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, el Fons Menorquí de Cooperació i el Fons Pitiús de Cooperació, en reconeixement a la tasca que des de l'any 1993 duen a terme amb la finalitat de contribuir a la promoció de la justícia social i econòmica en els països més pobres del planeta. Les altres cinc medalles que es concediran seran per l'historiador i teòleg Josep Amengual Batle, per la presidenta de la Fundació Bertelsmann, la promotora cultural i empresarial, Elisabeth Mohn, i per la dirigent històrica del moviment associacionista a Palma, Rosa Bueno Castellanos. Aquest premi s'atorgarà a títol pòstum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.