Cultura

Quimi Portet presenta el seu últim disc a l'auditori de Girona

El músic de Vic va estrenar el setembre el seu setè àlbum en solitari Viatge a Montserrat

Quimi Portet presenta aquest vespre a l'auditori de Girona el seu darrer treball Viatge a Montserrat. És el setè àlbum de l'artista, amb el qual està girant per tot Catalunya. El músic vigatà, que ja ha fet deu anys de carrera en solitari, presenta l'últim treball que es tracta d'un àlbum en què combina el rock i la música popular amb la cançó d'autor. Portet s'envolta dels músics que l'acompanyen habitualment, l'Orquestra Filharmònica de Cro-magnon.

El setè disc de l'artista, és potser més rocker que els anteriors tot i que Portet explica "que és molt difícil definir un disc propi". Tot i això, el músic de Vic, el defineix com "collonut", i destaca la importància de la subjectivitat que té el món de la música.

Portet remarca també que "les seves lletres són serioses" tot i que a vegades pugui semblar el contrari, ja que la presentació es fa amb un toc d'humor. El músic explica que "no es considera humorista", sinó que pretén "explicar històries serioses" amb un interpretació del tot irònica.

Trajectòria professional
Quimi Portet va néixer a Vic l'any 1957, però molt aviat es va traslladar a Barcelona. De molt jove, ja va formar part dels grups The Kilimanjaros, The Drumpers, Kul de Mandril i posteriorment de Los Rápidos, Los Burros i El Último de la Fila.

La seva carrera en solitari va començar quan encara era component de El Último de la Fila, i va enregistrar amb pocs mitjans Persones estranyes, l'any 1987. Deu anys més tard, el 1997, i quan ja s'havia anunciat la dissolució del grup, va publicar Hoquei sobre pedres, un àlbum de pop-rock que va rebre el premi al millor disc de l'any en la X edició del Festival Altaveu. El 1999, va editar Cançoner electromagnètic i el 2001 Acadèmia dels somnis, amb un treball més irònic que els anteriors i amb col·laboracions de Pau Donés, Adrià Puntí i Ángel Celada.

Tres anys més tard va arribar La Terra és plana i posteriorment Matem els dimarts i els divendres, on Portet va seguir amb una línia poètico-irònica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.