Cultura

Catalunya salva la SGAE

Els ingressos de la Societat General d'Autors i Editors només cauen un 0,66% al Principat, molt per sota del 5,1% de descens registrat a l'Estat espanyol

La recaptació de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) per drets d'autor només va caure un 0,66% durant l'any 2009 a Catalunya, un descens insignificant comparat amb el 5,1% de caiguda registrat en el conjunt de l'Estat espanyol. Aquest resultat, segons el director de la zona Mediterrània, Ramon Muntaner, legitima l'entitat a Catalunya.

Durant l'any passat, la SGAE va registrar 811 noves incorporacions a Catalunya, una xifra que representa el 20,8% del total dels 3.902 nous socis. "Aquests 811 nous socis és la forma de legitimació més gran que podem tenir", ha afirmat Muntaner.

A Catalunya, la Societat General d'Autors i Editors va ingressar 59 milions d'euros durant el 2009, el 20,06% sobre el total d'ingressos de tot l'Estat.

Barcelona, la demarcació amb més socis
Els concerts simfònics, que a Espanya han disminuït els seus ingressos un 10,4%, han registrat un descens de l'1,61% a Catalunya i s'han recaptat 427.000 euros, un descens més suau que a la resta de l'Estat a causa sobretot dels concerts d'U2 i AC/DC, que "han fet que el nombre de drets ingressats augmenti espectacularment", segons Muntaner.

Entre les xifres generals presentades aquest dilluns per la SGAE, destaca el fet que Barcelona és la demarcació on resideixen la majoria dels nous socis –concretament, 704–, seguida per Girona, on s'han registrat 62 nous socis, mentre que a Tarragona han estat 36 i 12 a Lleida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.