Cultura

"El primer aprenent he estat jo mateix"

Entrevista a Lluís Bassat. 'El aprendiz' té una audiència de qualitat: joves d'entre 18 i 30 anys que volen progressar

Lluís Bassat s'ha volgut involucrat en la tutela de 16 joves que, amb formació, iniciativa i creativitat, porten la competitivitat al màxim per trobar una nova feina. El publicista català condueix des de fa unes setmanes el programa El aprendiz, que La Sexta emet els diumenges a la nit.

Per què va acceptar ?
Jo tota la vida he acceptat reptes, i ara que ja m'he jubilat de la feina de publicista em queden moltes coses a fer. Vaig veure que El aprendiz era un programa de gran qualitat, encara que potser no de gran audiència, perquè a Espanya dissortadament tira més la teleporqueria. És un programa molt ben fet, amb un equip d'una alta professionalitat. Després de visionar alguns dels programes que es feien a Anglaterra vaig dir: Per què no?

Està satisfet del resultat?
Molt satisfet. He treballat amb gent boníssima. Jo he fet d'aprenent !!! Encara que potser no tornaré a repetir aquesta experiència perquè tinc altres coses a fer, ho he fet encantat i també n'he tret una experiència.

El programa no ha tingut l'audiència que s'esperava.
Les televisions busquen evidentment la màxima audiència en tots els programes. En el cas d'El aprendiz penso que té l'audiència que ha de tenir: qualitativament alta. Són joves d'entre 18 i 30 anys que busquen feina o que si en tenen voldrien canviar o progressar i amb el programa s'adonen del que una persona pot ser capaç de fer per trobar feina.

Què l'ha sorprès més?
Que gent que s'ha presentat a concursar siguin persones que tenint una feina demanen una excedència i treballen com a bojos per participar i arribar al final del concurs. Pensi que realment ocupen moltes hores del dia per preparar el programa, i dormir dormen poc! Amb programes així és gratificant veure com la gent jove està disposada a tot per millorar.

¿Ha estat dur fer la tria i acomiadar concursants?
És una responsabilitat, però no és tan complicat perquè -per l'estructura i el desenvolupament del programa- jo només puc acomiadar una persona i és el mateix líder de cada grup de concursants a qui li demano que proposi dues persones que consideri que han aportat poc al treball de grup.

¿Hi ha hagut algú que s'hagi sentit molt defraudat perquè vostè l'hagi acomiadat?
Hem de tenir en compte que estem parlant d'un concurs, no de la feina real. Són persones que saben que només un pot arribar al final. Tots han vingut preparats i jo he intentat ser just fins al límits i els he explicat en tot moment el perquè de les meves decisions. Estic satisfet de la reacció que han tingut.

¿És el millor moment, en plena crisi econòmica, per fer un programa amb aquesta mena de característiques?
Sempre és un bon moment per explicar a la gent que es pot trobar una nova feina i per veure i treure exemple de superació.

Què en pensa de la crisi que ens afecta? N'hi ha encara per temps?
Ja hauríem d'haver sortit de la crisi, altres països ho han fet. Anem endarrerits. Els polítics no han pres les mesures adequades. El problema més greu ha estat que els polítics no han reconegut la crisi i per tant no han sabut veure'n la profunditat i en conseqüència reaccionar. Tot s'ha fet massa tard i això ens passarà factura, ja ens n'està passant.

S'ha culpat entitats financeres i empresaris. Què en pensa?
No parlaré de les entitats financeres tot i que crec que algunes han comès veritables errors. Els empresaris són els que creen riquesa i llocs de treball i ho fan assumint riscos importants, i si s'equivoquen poden perdre la seva pròpia empresa. Tinc molt respecte pels empresaris que es juguen els seus diners i creen llocs de treball. Ara el problema és que hi ha poca confiança dels empresaris amb el govern i que aquest no els ajuda de la manera apropiada, com sí passa en altres països.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.