Cultura

L'Obra Cultural Balear fa una crida a "tots els mallorquins" per participar a la cadena humana per la llengua

Aquest dissabte dia 9 hi haurà una gran reivindicació a Palma

Les entitats que organitzen la cadena humana per la llengua han expressat el suport a l'acte i n'han fet una crida a la participació. L'Obra Cultural Balear ha convocat pel proper dissabte 9 de maig una gran reivindicació a Palma en favor dels drets lingüístics dels catalanoparlants davant de la situació actual.

Cal recordar que diversos sectors de la societat, entre els quals el PP, duen de fa uns mesos una política agressiva envers la llengua catalana. Així doncs, l'OCB, amb el suport d'una vintena d'entitats ha organitzat per aquest dissabte una cadena humana amb el lema "drets per la llengua".

Aquesta serà de caràcter popular i anirà a càrrec dels reconeguts Música Nostra i de Sarau Alcudienc. També a la plaça de Cort i a la mateixa hora, els més petits podran gaudir de l'actuació musical del grup Cucorba.

El punt de partida és l'estàtua del Rei Jaume I situada a la plaça d'Espanya i arribarà fins el Parlament de les Illes Balears, situat a gairebé un quilòmetre i mig del lloc d'inici. La cadena passarà tant per la plaça Major com per la plaça de Cort. En arribar al Parlament, a les 20h aproximadament, es llegirà un manifest.

El president de l'OCB, Jaume Mateu, ha explicat el simbolisme de fer-ho en aquest indret ja que és la "seu de la sobirania de les Illes Balears". Pel que fa al lema de l'esdeveniment "drets per la llengua", Mateu ha explicat el "doble sentit" d'aquest. Per una banda es volen "fer complir els drets dels catalanoparlants" i per altra "mantenir-mos drets, dempeus, amb aquest dret inalienable" en referència a parlar català.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.