Cultura

El Museu Marítim incorporarà al seu arxiu el fons de l'Organització del Treball Portuari

El Museu Marítim de Barcelona ha signat un conveni amb la Societat d'Estiba i Desestiba del Port de Barcelona per poder incorporar al seu arxiu el fons de l'Organització del Treball Portuari. Aquest fons conté la documentació produïda pels diferents organismes competents, en la gestió dels treballs portuaris al Port de Barcelona durant el període 1939 -1988 . L'Organització de Treballs Portuaris va gestionar el personal de la càrrega i descàrrega al port. El fons està format per 270 metres lineals de documents, generats per la gestió dels recursos humans d'aquest personal i també pels documents administratius i econòmics produïts i rebuts pels organismes de la gestió dels serveis de treballs portuaris.

Fins a l'any 1943 aquestes tasques van ser gestionades per el Servei Sindical del Port, organisme integrat dins la Confederació Nacional de Sindicats (CNS). Altres associacions que també hi van col.laborar van ser la Secció de Treballs Portuaris dins el Ministeri de Treball, creada el 1944, i la Secció Central de Treballs Portuaris, que el 1968 va passar a anomenar-se Organització de Treballs Portuaris (OTP).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.